Quin és l'últim dia per fer la declaració de la renda: terminis i sancions

La campanya de l'Agència Tributària arriba a la seva fi i cal vigilar de no fer tard per evitar problemes legals

Logotip de l'Agència Tributària a l'entrada d'una oficina
Logotip de l'Agència Tributària a l'entrada d'una oficina | Europa Press
Redacció
27 de juny de 2024, 21:21

Des del 3 d'abril, Catalunya i la resta de l'Estat estan immersos en la campanya per presentar la declaració de la renda. Enguany s'ha avançat la data d'inici per fer arribar a l'Agència Tributària, la documentació i balanç de l'exercici del 2023 i, com cada any, ho fa acompanyada de novetats. Ara, el temps ja s'acaba i per això és molt important conèixer els terminis, fins quan es pot presentar i quins són els requisits.

Els terminis de la campanya de la renda 2024: dates clau

Cal tenir en compte totes les dades clau de la campanya de la renda d'aquest any. No s'han de seguir les de l'anterior, ja que cada temporada es modifiquen. I més aquest 2024, que s'ha avançat el calendari:

  • 3 d'abril, dimecres: comença la campanya de la renda amb la presentació de les declaracions a través d'internet
  • 29 d'abril, dilluns: es pot començar a sol·licitar cita per a la presentació de les declaracions de la renda a través d'atenció telefònica.
  • 7 de maig, dimarts: comença el termini per a la presentació de les declaracions de la renda a través d'atenció telefònica.
  • 29 de maig, dimecres: comença el termini per sol·licitar cita per presentar la declaració de la renda de manera presencial a una oficina de l'Agència Tributària.
  • 3 de juny, dilluns: es poden presentar les declaracions de la renda de manera presencial a les oficines de l'Agència Tributària.
  • 28 de juny, divendres: últim dia per sol·licitar cita en qualsevol dels formats.
  • 1 de juliol, dilluns: finalitza la campanya de la renda.

Les sancions per no presentar la declaració

No presentar la declaració de la renda abans de l'1 de juliol o cometre errors de forma i contingut (per molt que siguin de manera inconscient) pot comportar sancions en funció de la gravetat i la rapidesa amb la qual es corregeixi. Aquelles que siguin incompletes, inexactes o amb dades falses, però que no impliquin un perjudici per Hisenda, podrien ser multades amb fins a 150 euros.

Ara bé, si suposen un perjudici per a l'Agència Tributària, la persona haurà d'abonar un 1% addicional per cada mes de retard fins a un màxim del 15%. Si ja s'havia notificat l'error, però, la sanció pot arribar a ser del 50% si els diners no abonats no arriben als 3.000 euros i del 100% si superen aquesta quantia. I, en casos de frau greu, la sanció pot arribar al 150%.