Aquest és el principal resultat del conveni que el consistori i la Generalitat han signat i que converteix la capital vallesana en la segona ciutat després de Barcelona que s'integra a la marca tributs de Catalunya. De la mateixa manera, els catalans que tinguin propietats a Sabadell i hagin de pagar l'IBI o hagin d'abonar l'import d'una multa interposada per aquest Ajuntament podran adreçar-se a les oficines de l'ATC per liquidar-la sense necessitat de desplaçar-se fins a la capital vallesana. Tot plegat s'emmarca en la voluntat del govern d'avançar en la construcció de la hisenda pròpia.
Aquest acord és el segon pas després que l'ATC hagi desplegat quatre oficines territorials a les quatre capitals de demarcació. L'objectiu de la iniciativa és oferir un servei de proximitat als contribuents a través d'una finestreta única i alhora combatre el frau fiscal, els incompliments tributaris i la morositat fiscal. "Aquest acord permet millorar l'accessibilitat i facilita el compliment de les nostres obligacions tributaries", ha assegurat l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, que ha indicat que s'està treballant "per assolir unes finances més justes i uns tributs més equitatius".

Així mateix ha recordat que amb la col·laboració de les dues administracions es disposarà d'un marc de treball conjunt per compartir coneixement, serveis i recursos a l'hora de lluitar contra el frau.
Per la seva banda, el vicepresident del Govern i responsable d'Economia, Oriol Junqueras, ha explicat que aquest model de treball conjunt amb els ens locals, "posa a disposició dels Ajuntaments totes les capacitats de l'ATC i vol garantir el desplegament territorial de l'Agència Tributària de Catalunya el més aviat possible".
En aquest sentit, tant l'alcalde com Junqueras, han recordat que abans de començar a ingressar els tributs de la ciutat a l'ATC cal que es consolidi l'estructura per poder tenir una capacitat de gestió normalitzada.
L'ATC preveu augmentar la capil·laritat de la seva xarxa pròpia d'oficines i ampliar el nombre de seus territorials en passar de les quatre actuals, situades a les capitals de província, a un total de 19 que es trobaran distribuïdes arreu del territori. Està previst que el procés finalitzi el 2017 i que la propera ciutat en adherir-se a aquesta xarxa sigui Terrassa.