A Hamburg, concretament al barri roig situat a un dels ports més importants d'Europa, hi ha el club més polititzat del món. Es tracta del FC Sankt Pauli, flamant guanyador de la Bundesliga 2 i debutant a la primera divisió alemanya la temporada vinent, que es defineix obertament d'esquerres, antifeixista, feminista i a favor dels drets LGTBIQ+ -tenen el primer president obertament gai de la història del futbol professional-, en contraposició a l'auge del moviment hooligan i nacionalista dels anys 80. Això l'ha convertit en un club de culte per a molts aficionats d'arreu del món, fins que la guerra a Gaza ho ha posat tot en escac.
I és que el club s'ha posicionat a favor d'Israel en el conflicte amb Hamàs i ha evitat condemnar els atacs contra la població civil palestina i les actuacions de les forces sionistes a la franja. Per això, el FC Sankt Pauli Fanclub Catalunya, la penya catalana, ha decidit dissoldre's i donar els diners que restaven al seu compte corrent a l'Asociación Paz Con Dignidad, que actua a Palestina i a altres punts del planeta. "Que visquin les graderies anticapitalistes i antifeixistes. Ens veiem pels camps i pels carrers", han clamat en un comunicat a la xarxa social X.
El Sankt Pauli sí que ha condemnat, però, els atacs de Hamàs, tot i que el fiscal del Tribunal Penal Internacional (TPI), Karim Khan, ha sol·licitat aquest dimarts que s'emetin ordres de detenció tant contra el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, com contra el líder de Hamàs, Yahya Sinwar, per "crims de guerra". Aquest posicionament, majoritari a Alemanya, no és compartit pels clubs de fans d'arreu del món i alguns com el de Glasgow, Bilbao i Atenesja havien optat per la dissolució abans.
Dissolt el FC Sankt Pauli Fanclub Catalunya davant el blanqueig sionista del club d'Hamburg, fem donació dels diners que restaven a la nostra compte corrent a l'Asociación Paz Con Dignidad. Un col·lectiu que treballa per diverses causes, entre elles la Palestina. (1/3) #fcsp
— StPauliCatalunya #FreePalestine (@SPauliCatalunya) May 21, 2024
El club defensa que els clubs de fans internacionals "han travessat una línia vermella" quan han "minimitzat i legitimat" els atacs "terroristes" de Hamàs. "No és una opinió i és completament inacceptable", va reblar en un comunicat en plena explosió del conflicte amb els fans d'arreu. Fonts del Sankt Pauli van explicar a El Periódico que no volen involucrar-se en debats "simplistes i polaritzats" a les xarxes socials, tot i que respecten els debats i les divergències dels fans.