Aquest dilluns s’ha presentat al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet de Barcelona la segona temporada del Circuit Alpinultras. Aquesta, es disputarà l’any 2017 i vol transmetre la duresa i la bellesa de les grans travesses d’ultrafons d’alta muntanya en base a un segell propi. L’acte ha estat presidit pel secretari general de l’Esport, Gerard Figueras. Aquest ha estat acompanyat per Sergio Garasa, director d’Alpinultras, i els campions del circuit 2016: Sara Codina i Ion Azpiroz. També han estat presents els diferents directors de les travesses acreditades amb aquest segell i professionals de les marques més destacades del sector.
Un projecte més internacional
El segell Alpinultras és una marca que està destinada a travesses d’ultrafons (de més de 42 quilòmetres), que es disputen en alta muntanya i que comparteixen una sèrie de valors comuns. Les curses estan destinades només a esportistes apassionats per la muntanya i que dominen les tècniques pròpies d’aquests tipus de terrenys. Segons Garasa, la gran novetat del projecte pel proper any és que aquest “es fa internacional”. I és que oferirà als atletes algunes de les travesses més belles en l’alta muntanya d’altres parts d’Europa.
L’Ultra Trail Scotland FYA de 70 quilòmetres entrarà al segell i en serà la quarta i última cursa, el dia 7 d’octubre. El circuit del proper any serà format per quatre proves, una més que l’any passat. La primera tindrà lloc el 27 de maig amb el Desafío el Cainejo, a la zona dels Picos de Europa. Anirà seguida de l’Ultra Trail Valls d’Àneu, l’Ultra Canfranc Canfranc del Pirineu Aragonès i la prova escocesa, que tancarà la competició.
Gerard Figueras ha subratllat la dimensió internacional que passa a adquirir el Circuit i ha destacat que “uneix esport i territori, amb el seu pas pels Pirineus”. El projecte té, doncs, el suport del Govern, ja que “fomenta l’esport i l’estil de vida saludable als pobles de muntanya”.
Els centres permanents, una iniciativa més
L’objectiu principal del 2017 és aconseguir que es conegui més millor el que suposen aquest tipus de travesses, tant pels paisatges com per les gents que els acullen. Això es vol fer mitjançant tres branques paral•leles: el segell, el circuit de proves i els Centres Alpinultras permanents, que ofereixen rutes i xarxes de senders perquè els corredors puguin entrenar curses i proves verticals.
Durant l’estiu del 2017 començaran les primeres proves per instal•lar aquests centres Alpinultras permanents, publicant un mapa de travesses a les zones de Canfranc i Esterri d’Àneu, que comptaran amb atenció turística especialitzada per al corredor i els muntanyencs tot l’any.
El Circuit Alpinultras creixerà en quantitat i qualitat l'any 2017
Es presenta la segona temporada del projecte al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet de Barcelona |La iniciativa vol difondre la bellesa i la duresa de les grans travesses d’ultrafons
ARA A PORTADA
Publicat el 19 de desembre de 2016 a les 20:01
Et pot interessar
-
Esports L’equip alemany que va «guanyar» la segona divisió francesa
-
Esports Una amiga convertida en rival, l'últim escull del Barça en el camí cap a una nova Champions
-
Esports La resposta d'Aitana quan li demanen contestar en anglès: «Parlo millor en català, però ho puc intentar»
-
Esports Vandalitzen un mural de Lamine Yamal al barri de Gràcia
-
Esports Vuit directius de la FCF es neguen a declarar en la investigació per manipular les eleccions de 2023
-
Esports Un tiroteig interromp una entrevista a un exjugador del Barça