El trastorn de l'espectre autista (TEA) afecta aproximadament un de cada 100 infants de tot el món, segons les dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), i afecta les persones durant tota la vida. L'alta prevalença fa que hi hagi persones amb autisme a gairebé tots els àmbits de la societat, com és el cas del futbol, on l'exjugadora anglesa del Barça, Lucy Bronze, ha explicat per primera vegada que va ser diagnosticada el 2021, també de Trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat (TDAH). "Em va agafar de sorpresa, però sempre ho havia intuït", ha explicat en una entrevista a la BBC coincidint amb la setmana de la neurodiversitat.
Bronze va rebre el diagnòstic l'any abans de fitxar pel Barça, on va rendir a un gran nivell i va ser titular indiscutible en les dues Lligues de Campions que va guanyar l'equip el 2023 i el 2024. L'estiu passat, però, va decidir tornar a Anglaterra i va incorporar-se al Chelsea, amb qui lidera la lliga. "Parlar-ne em fa sentir millor", ha compartit la futbolista.
We are delighted to announce our new ambassador, @Lionesses and @ChelseaFCW footballer, @LucyBronze MBE 🎉!
— National Autistic Society (@Autism) March 19, 2025
As an autistic woman, diagnosed later in life, Lucy has a powerful story and is keen to use her platform to help us spread acceptance and awareness of autism:… pic.twitter.com/6yQk6Cn126
Amb tot, Bronze ha viscut tota la vida sense diagnòstic i s'ha adaptat a la societat a través de la mímica. "Copiava el comportament de les companyes. Observava com parlaven amb la gent", ha explicat. En aquest sentit, ha destacat que el que més li va costar d'adaptar va ser el fet de fer abraçades i fer contacte visual. A més, ha detallat que l'autisme fa que sigui molt obsessiva i es focalitzi molt amb el futbol.