Ara bé, en una gesta esportiva de primer nivell com aquesta, no hi havia cap màxim representant, el rei, de les dues monarquies. Ni de l'espanyola ni de l'anglesa. Un fet insòlit, ja que Felip VI ha arribat a estar present en partits de la selecció espanyola de moltes categories o, fins i tot, de Carlos Alcaraz o Rafa Nadal en situacions de finals o altres eliminatòries menors.🙌🻠¡¡ð—¤ð—¨ð—˜ ð—•ð—¢ð—§ð—˜ ð—Ÿð—” ð—¥ð—˜ð—œð—¡ð—”!!
— Selección Española Femenina de Fútbol (@SEFutbolFem) August 20, 2023
🆠¡¡ð—¤ð—¨ð—˜ ð—•ð—¢ð—§ð—˜ ð—Ÿð—” ð—¥ð—˜ð—œð—¡ð—”!! #JugarLucharYGanar | #CampeonasDelMundo pic.twitter.com/X0VnXDFeoh
En el cas de Carles III, però, des que va ser coronat rei no se l'ha vist pràcticament en cap esdeveniment d'aquesta magnitud. Al torneig de tenis de Wimbledon, per exemple, hi van anar els prínceps Guillem i Enric, amb les seves esposes, però no el monarca. En el cas de la monarquia espanyola sí que han enviat representants a Sidney per a la final. Hi eren presents la reina Letícia i la infanta Sofia, pocs dies després que la seva germana ingressés a l'acadèmia militar de Saragossa.
En la victòria de la selecció espanyola masculina de futbol de 2010, a Sud-àfrica, tampoc hi va anar el rei emèrit Joan Carles. En aquelles circumstàncies, els llavors prínceps Felip i Letícia van ser els representants de la corona espanyola a Johannesburg.
[plantillavirals]