El Festival Música als Masos arriba a la vuitena edició i es professionalitza

El certamen tindrà lloc del 5 al 21 de juliol i comptarà en deu concerts en masos i indrets únics de la Garrotxa

La nova imatge corporativa del festival garrotxí
La nova imatge corporativa del festival garrotxí | Pau Masó
03 de juny del 2024
Actualitzat a les 12:24h

El Festival Música als Masos arriba a la vuitena edició i s'ha fet gran. Això ha obligat l'organització a vestir diferent el certamen i professionalitzar-lo. Tanmateix, això no vol dir fer-lo créixer més, sinó ordenar-lo i fer-lo sostenible humanament parlant. Per fer aquest pas, s'ha creat la figura d'un productor que ajudi a gestionar l'organització del festival i també s'ha canviat la imatge gràfica.

"La professionalització és més interna per fer, humanament, aquest festival més sostenible. Ha anat creixent molt i això demana una dedicació que sempre ha estat voluntària i això ens posava al límit de la nostra capacitat de gestió. Això ens comprometia de poder continuar oferint el festival com el teníem ara. No es tracta de buscar un altra mena de públic. El que és bàsic és conservar el que tenim", explica Jordi Tarrús, membre de l'Associació Música als Masos, impulsora del festival.

Més enllà d'aquest pas que fa aquest 2024 Música als Passos, l'essència del festival no canvia. Del 5 al 21 de juliol, en tres caps de setmana diferents, s'oferiran un total de deu concerts de música de cambra en espais únics i emblemàtics de la Garrotxa: els seus masos. En total, aquest any hi haurà deu ubicacions: Can Llaudes i l'església de Santa Maria de Besalú, Mas la Fàbrega de Sant Feliu de Pallerols, la Casa Solà-Morales, Mas Vayreda, el Ventós i Mas Sobiràs d'Olot, Mas el Prat de la Vall d'en Bas, Mas la Coromina de Riudaura i com a novetat el Mas Solà de Batet.

Imatge de la presentació aquest dilluns de l'edició 2024
Imatge de la presentació aquest dilluns de l'edició 2024. Pau Masó Ros

La programació reunirà actuacions de música barroca, romàntica o lied. Alguns dels artistes que s'hi podran veure són el violoncel·lista Arnau Tomàs, el Quartet Vivancos, Quartet la Bergamota o el duet Pujolràs – Gliden. Els concerts tenen una durada d'una hora i s'acabaran amb una copa de vi. El preu de les entrades aquest any serà de 18 euros per al públic general i 15 euros per als socis de l'Associació de Música als masos. Els menors de trenta anys podran adquirir entrades a 9 euros i serà gratuït per als menors de 13. Les entrades ja es poden comprar aquí.

Enguany, de moment, l'organització ha deixat a l'aire la continuïtat de la proposta "Música en xoc", el nou cicle apèndix del festival que es va començar a celebrar el setembre passat i que reunia música contemporània.