Front comú dels partits polítics de l'oposició a l'Ajuntament d'Olot en contra l'actual projecte de la futura piscina municipal coberta. CUP, PSC i Activem Olot han presentat un comunicat conjunt on demanen paralitzar el document presentat fa pocs mesos i es convoqui una reunió per replantejar-lo.
Els partits diuen tenir "dubtes" sobre la viabilitat de la instal·lació, tal com es presenta ara. Segons va avançar NacióGarrotxa, la piscina coberta que es projecta necessitarà 2.500 abonats, com a mínim, per ser viable amb un cost de manteniment de més d'un milió d'euros anuals que, segons els ingressos que s'acabessin rebent, podria acabar suposant, com a molt, un dèficit de 219.000 euros que hauria de pagar cada any l'Ajuntament. Depenent del nivell d'ingressos, el projecte també podria arribar a generar un benefici de més de mig milió d'euros, segons les projeccions i escenaris que descriu el projecte.
L'oposició creu, a més, que el cost de la nova construcció (més de cinc milions d'euros) "augmenta el deute de l'Ajuntament i compromet partides d'inversió". Els partits consideren que hi ha altres prioritats com l'habitatge, els barris del Nucli Antic o Montolivet o la construcció d'una nova escola bressol.
Crítiques a la proposta de preus i demanen pensar en el CNO
L'oposició tampoc considera "atractiva" la proposta de quotes. Creu que els diferents tipus de preus que s'han pensat (que van des dels set euros d'entrada normal als 32 euros de quota al mes) no són adequats per arribar al volum d'abonats previstos per fer viable la futura instal·lació.
"La proposta de construcció d'una nova piscina només tindria sentit si és per complir una funció que actualment el Club Natació Olot no fa", asseguren en el comunicat. Creuen que la proposta de quotes per a la piscina municipal no és més assequible que el CNO, no estableix una tarifació progressiva ni un sistema de quotes familiars assequibles i no marca els criteris que serviran per bonificar les entrades de les persones que tinguin prescripció mèdica.
Per tot plegat, els grups de l'oposició demanen paralitzar el projecte presentat i convocar una reunió entre tots els grups del consistori per replantejar-lo. "Cal iniciar un debat sincer, discret i seriós", afirmen. Consideren que cal buscar alternatives i nous escenaris possibles que també tinguin en compte el Club Natació Olot.
El passat mes de juliol el ple de l'Ajuntament d'Olot va aprovar inicialment el projecte executiu de la piscina municipal coberta. Es va tirar endavant amb la majoria absoluta de l'equip de govern (Junts i ERC), però ja amb reticiències de l'oposició. La CUP es va abstenir, el PSC hi va votar a favor amb matisos i Activem Olot va votar-hi en contra. Si no hi ha novetats, s'espera que aquest setembre o el pròxim mes d'octubre el projecte s'aprovi definitivament i es pugui començar el tràmit per iniciar les obres a principis del 2025. La piscina costarà 5,3 milions i, segons l'equip de govern, podria estar operativa l'estiu del 2026.