L'Ajuntament d'Olot ha fet un pas important per a la construcció de la futura piscina coberta municipal de la ciutat. Es tracta de l'aprovació inicial del projecteconstructiu de la instal·lació que ha redactat la unió temporal d'empreses amb participació olotina Grau Casals Callís Moliner.
Després de més d'un any de redacció, el projecte ja s'ha aprovat de manera inicial. Ara s'obre el termini d'un mes en què el document estarà a exposició pública i es preveu que després de l'estiu es faci l'aprovació definitiva. Seguidament, hi haurà la licitació de les obres i a final d'aquest 2024 està prevista l'adjudicació dels treballs per començar la construcció el primer trimestre del 2025, mig any més tard del que inicialment havia anunciat l'equip de govern.
"És un dia important perquè fem un pas molt important en la construcció de la piscina municipal coberta, una instal·lació històricament reclamada. Arribem en la recta final de tràmits", va assegurar el regidor d'Esports, Aniol Sellabona, a l'últim ple municipal durant l'aprovació del projecte.
Sellabona va explicar que la instal·lació està molt enfocada en l'àmbit de la salut i el benestar i pretén ser modèlica en l'aspecte de la sostenibilitat. "Cal destacar que s'intenta que tingui la mínima petjada possible i que els materials, majoritàriament fusta, tinguin menys petjada que en qualsevol nova construcció pot generar. El projecte, doncs, recull la sensibilitat que el context es mereix", va assegurar Sellabona.
La nova piscina tindrà una piscina gran de vuit carrils de 25 metres de llargada i un altre vas complementari de poca profunditat de 16 metres de llargada i vuit d'ample. En total, seran més de 3.000 metres quadrats d'instal·lació que també comptaran amb una caldera de biomassa i un sostre amb plaques solars.
La construcció de la piscina coberta es farà al costat de l'actual piscina municipal i es calcula que es podria allargar un any i mig. Per tant, la inauguració no seria fins a l'estiu del 2026. Costarà 5,3 milions, dels quals 500.000 euros està previst que vinguin de la Diputació i la Generalitat. Tal com va avançar NacióGarrotxa, la piscina tindrà una despesa anual de més d'un milió d'euros i caldran 2.500 abonats per fer-la econòmicament viable. En el pitjor dels escenaris, el cost anual per a l'Ajuntament seria de 219.000 euros.