L'Ajuntament d'Olot obre la porta a construir una nova llar d'infants

El regidor d'Educació assegura que és una necessitat i ho traslladarà a la Generalitat

Imatge d'arxiu d'una escola bressol
Imatge d'arxiu d'una escola bressol | Arxiu ND
Redacció
16 de juliol de 2024, 20:00
Actualitzat: 17 de juliol, 14:28h

L'Ajuntament d'Olot creu que la ciutat necessita una nova llar d'infants. Així ho ha expressat recentment el regidor d'Educació enmig de la polèmica per la falta de places públiques a les escoles bressol de la capital garrotxina.

En l'últim ple municipal, el regidor va assegurar que la solució a la situació que s'ha donat aquest any, en què una quarantena d'infants s'han quedat sense plaça, és construir una nova llar d'infants. Josep Quintana assegura que traslladaran aquesta necessitat al Departament d'Educació. "A llarg termini les dades mostren que a la ciutat li faltaria una nova escola bressol. El primer que farem quan hi hagi el pròxim conseller d'Educació és posar a disposició de la Generalitat uns terrenys perquè pugui construir una nova escola", ha assegurat.

Quintana també ha admès que, actualment, la ciutat no pot donar la resposta que voldria: "La ciutat fa un esforç important per tenir com més places millor d'escoles bressol. Fa un parell d'anys, la demanda ha augmentat més que altres anys. Ja sigui per la bona feina de les llars d'infants, perquè la ciutat ha crescut o perquè i2 és gratuït. No tenim ara la capacitat que voldríem". El regidor també va assegurar que els ajuntaments sols no podran fer front a aquesta situació i calen recursos d'altres institucions.

El PSC demana ampliar la capacitat màxima actual dels centres

El titular d'Educació a la ciutat va fer aquestes declaracions després d'una pregunta del PSC en què el partit demanava solucions a les famílies que s'han quedat sense plaça. A curt termini, el regidor també va prometre que, si és possible, es podria arribar a fer alguna aula mixta amb les places que han sobrat de i2.

Des del PSC, el regidor Jaume Mir, va dir que els semblava que no s'estaven fent prou esforços per trobar solucions a la problemàtica actual: "No veiem un compromís ferm d'intentar donar solució. Amb una escola de més ho solucionaríem, però el curs que ve no la tindrem. Quan parlem de capacitat màxima va molt lligada al projecte educatiu i entenc que per donar el millor servei tenim alguns espais que s'utilitzen per a unes coses que potser en un moment donat es podrien utilitzar per a unes altres. Li demanaria que esgotés al màxim la capacitat organitzativa a les escoles bressol per veure si d'alguna manera podem enquibir les famílies en algun dels centres".

Actualment, la ciutat té quatre escoles bressol públiques amb una capacitat per a més de 320 alumnes. Segons Quintana, la capacitat la marquen les educadores i "no és una decisió seva". Tot i això, es compromet a intentar fer enquibir algunes de les famílies que han quedat fora si passat el procés de matriculació queden algunes places i espais lliures. Actualment, l'Ajuntament destina prop de 900.000 euros al finançament de les escoles bressol de la ciutat.

Arxivat a