​Comencen les obres de la nova oficina del SOC d'Olot amb 200.000 euros menys de pressupost

Es preveu que el nou equipament situat a les Tries estigui enllestit amb quatre mesos

La nova oficina, en obres
La nova oficina, en obres | Pau Masó
31 de gener del 2023
La Generalitat ha començat a treballar en la construcció de la nova oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya a Olot. Des de fa pocs dies, els operaris de l'empresa responsable de les obres, ja han iniciat els treballs per convertir l'antiga caserna dels bombers de les Tries en la nova oficina del SOC.

Es tracta d'una obra que porta a terme íntegrament la Generalitat. Inicialment, en una presentació a l'Ajuntament d'Olot fa aproximadament un any, el Departament de Treball va anunciar que el pressupost de l'obra era de 800.000 euros, però finalment, se n'han pressupostat 600.000. Segons fonts del departament consultades per NacióGarrotxa, la reducció del 33% del finançament es deu al fet que la primera xifra va ser una estimació que també incloïa una altra fase de l'obra. Les mateixes fonts també apunten que la reducció del pressupost no ha de perjudicar a les prestacions de l'oficina.
 

Un operari treballant a les obres Foto: Pau Masó


La nova oficina estarà situada a l'antic parc de bombers d'Olot ubicat al polígon de les Mates, al barri de les Tries. Ocuparà la part d'oficines i habitacions de l'antic equipament i tindrà una superfície d'uns 330 metres quadrats. Comptarà amb sales de reunions polivalents, dos despatxos de direcció, espais d'atenció més amables (tres sales amb 13 taules de treball) i una sala d'espera àmplia.

"Es dignificarà un servei que està en unes condicions que no són dignes"

Tot això permetrà millorar les instal·lacions de l'actual oficina del SOC, situada a l'edifici dels sindicats al costat del Pavelló d'Esports d'Olot. "Aquest nou servei serà un benefici per a la ciutat. Es dignificarà un servei que està en unes condicions que no són dignes per rebre els ciutadans que busquen feina. Són unes instal·lacions molt necessàries i el fet que estigui a prop de l'Àrea d'Ocupació de les Mates esperem que generi sinergies positives", diu el regidor de Promoció Econòmica d'Olot, Estanis Vayreda.

Es preveu que les noves instal·lacions permetin doblar la superfície actual i es puguin contractar dues persones més de les 12 que hi ha actualment i així dotar fer arribar la plantilla fins als 16 treballadors. La nova oficina es preveu que pugui inaugurar-se abans de l'estiu, aproximadament al mes de maig.
 

L'edifici de l'antic parc de bombers d'Olot ara serà la nova oficina de treball Foto: Pau Masó

Arxivat a