La Vall d'en Bas entra en una xarxa de jaciments arqueològics de la UAB

El jaciment de la Dou, el més important de l'Edat del bronze a la península, es situa al costat del de la Draga de Banyoles o les mines prehistòriques de Gavà

Publicat el 08 de març de 2016 a les 12:38
Actualitzat el 08 de març de 2016 a les 12:40

Una trentena d'arqueòlegs van excavar aquest estiu el jaciment de la Dou. Foto: Martí Albesa


La Vall d'en Bas es converteix en un dels sis Campus d'Arqueologia i Paleontologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Es tracta d'una xarxa de jaciments arqueològics, equipaments municipals i museus on la UAB hi fa recerca i docènica. Formar-ne part, permet a la Vall d'en Bas millorar la feina de les excavacions, afavorint una major presència d'arqueòlegs internacionals. 

Segons expliquen des de l'ajuntament garrotxí, estar dins la xarxa posa en valor el jaciment de la Dou, el més important de la península de l'edat del Bronze. A més, a partir d'ara treballaran en xarxa amb diversos departaments de la universitat com enginyers i tècnics de turisme. La Universitat Autònoma utilitzarà les instal·lacions de l'ecomuseu per fer actes de difusió del patrimoni arqueològic. 

A més de la Vall d'en Bas, també formen part d'aquesta xarxa la Draga de Banyoles, la Torre Llauder de Mataró, La Roca dels Bous de la Noguera, el Castellot de Bolvir de la Cerdanya i les mines prehistòriques de Gavà.