Olot acollirà la XVIII Trobada d'Història de la Ciència i de la Tècnica

Serà el novembre i comptarà amb investigadors de renom nacional i internacional

Publicat el 31 de maig de 2024 a les 11:58
Actualitzat el 31 de maig de 2024 a les 12:00

La Societat Catalana d'Història de la Ciència i la Tècnica (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) ha escollit Olot com la seu de la seva trobada bianual. Es tracta d'unes jornades que reuneixen desenes d'investigadors nacionals i internacionals per exposar projectes de recerca a través de conferències i activitats.

La trobada d'enguany serà la divuitena que celebra la Societat Catalana d'Història. Tindrà lloc del 21 al 23 de novembre amb una programació que encara s'està construint. De fet, s'ha obert un període per a qui vulgui enviar comunicacions per participar en la trobada. Es pot fer fins al 10 de juny a través de la pàgina web de la Societat Catalana d'Història. En altres edicions, la trobada s'ha fet a Palma de Mallorca, Alcant, Tarragona o Sant feliu de Guíxols. 

"Normalment, hi ha cent participants i estem organitzant el programa. És una trobada en la qual acostuma a haver-hi força nivell d'investigació i creiem que des d'Olot tenim força cosa a dir. La idea és interrelacionar diferents agents de la ciutat. Des de cultura, turisme, l'Hospital d'Olot... per abordar el coneixement que s'exposarà", diu Joel Piqué, portaveu de l'Observatori d'Humanitats en Medicina de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa.

Es preveu que, més enllà dels dies de la trobada, hi hagi dues setmanes d'activitats a diferents llocs de la ciutat relacionades amb la ciència i la tècnica a instituts, escoles, la Residència Fàber d'Olot i altres espais. També s'espera que les jornades siguin un moment clau per donar a conèixer el gabinet de curiositats de Can Bolós, el qual s'està restaurant per ser exposat d'aquí a uns anys.