La mesura es portarà a terme un dels sis dies (del dimecres 6 al dilluns 11 de setembre) que les atraccions estaran obertes. Serà el divendres 8 de les quatre de la tarda a les deu de la nit. Durant aquesta franja horària hi haurà la jornada de "baixa intensitat" i les atraccions no posaran alarmes ni botzines i abaixaran el volum. També reduiran la intensitat lumínica. Tot plegat perquè les persones amb alta sensibilitat puguin gaudir tranquil·lament de la fira.
"Fa dos anys, el meu fill va sortir-hi amb els amics i va haver de marxar pels globus. Moltes atraccions regalen globus i es rebenten. Va passar un moment de crisi i va haver de marxar de les fires", explica Vanessa Catalán, presidenta de l'Associació de familiars de persones amb Trastorn de l'Espectre Autista de la Garrotxa. "Les famílies anem a les fires pensant que els hi agradarà als nostres fills. Però qualsevol soroll, globus o alarma inesperada poden fer que aquests infants tinguin conductes inapropiades i que siguem un focus d'atenció i ens sentim molt observats", afegeix.
TEA Garrotxa i la Coordinadora de Persones amb Diversitat Funcional de la Garrotxa van traslladar la necessitat a l'Ajuntament d'Olot i ara s'ha fet realitat. "No és un invent exclusiu de la ciutat d'Olot. Els firaires es mouen d'un lloc a l'altre i molts ja han participat en altres localitats on hi ha aquest condicionant. És un format que ja coneixen", explica el regidor de Serveis Urbans, Aniol Sellabona.