Olot vol garantir un millor pas de vianants al carrer Pare Antoni Soler

El projecte de reordenació del carrer Pare Antoni Soler és una de les accions del PIAM de Sant Miquel que s’executarà al llarg d’aquest any | Inclou quatre accions més: l’enllumenat del camí entre Sant Miquel i el Morrot, el mirador del carrer Sant Miquel, un nou camp de futbol i una intervenció artística

Publicat el 18 de maig de 2018 a les 08:49
Actualitzat el 18 de maig de 2018 a les 08:59
El projecte de reordenació del carrer Pare Antoni Soler és una de les accions del PIAM de Sant Miquel que s’executarà al llarg d’aquest any. Forma part del programa d’actuacions que ha escollit el Consell de Barri per aquest 2018 i que inclou quatre accions més: l’enllumenat del camí entre Sant Miquel i el Morrot, el mirador del carrer Sant Miquel, un nou camp de futbol i una intervenció artística.
 
El PIAM de Sant Miquel identifica l’Avinguda Girona com un dels carrers més representatius del barri, un dels eixos vertebradors i amb més afluència tant de vehicles com vianants, i la que genera una millor connexió amb el Nucli Antic. Al mateix temps, detecta la necessitat de millorar el carrer Pare Antoni Soler amb una proposta que aquest any serà una realitat. Es tracta de reordenar l’espai comprès entre la plaça del Carme i la ronda Sant Bernat per tal que aquesta via, actualment de dos sentits de circulació, es redueixi a un de sol (de sortida cap a l’Avinguda Girona).
 

El regidor Pep Berga i Jordi López, tècnic del CASG, han explicat les accions del PIAM de Sant Miquel que es faran enguany. Foto: @olotuit.


Es vol garantir un millor pas de vianants per aquest carrer amb l’ampliació de la vorera i fer-la més agradable amb la col·locació d’arbres a l’espai més proper a l’Escola d’Art. També es vol facilitar l’accés al pàrquing, al qual únicament es podrà accedir des del carrer Montcarmel, i evitar l’entrada de vehicles des de l’Avinguda Girona (en alguns casos, de conductors que hi entren de forma involuntària pensant-se que és l’accés principal al centre d’Olot).  
 
La millora peatonal de l’Avinguda Girona-Pare Antoni Soler és una de les accions que es realitzaran aquest any dins del Pla Integral d’Accions de Millora de Sant Miquel. El Consell de Barri ha escollit el projecte, amb un import de 20.000 euros, que també s’ha acordat en el marc del PIAM de Nucli Antic i amb l’Escola d’Art.
 
Per aquest 2018, el PiAM de Sant Miquel contempla 4 accions més. La construcció d’un mirador al carrer de Sant Miquel a l’espai que ocupaven dos habitatges que també per decidir del Consell de Barri es van enderrocar. L’equip d’arquitectes Eduard Callís i Guillem Moliner (Un parell d’arquitectes) redactaran el projecte de construcció del mirador que, amb un cost estimat de 50.000 euros, és la primera fase d’una actuació que ha de permetre la futura connexió amb el Molí d’en Climent.
 
El Consell del Barri també ha escollit la il·luminació del camí entre els barris de Sant Miquel i el Morrot com una altra de les prioritats d’aquest 2018. En total es col·locaran 28 punts de llum, del mateix format que els que s’han instal·lat a la pujada al volcà Montsacopa seguint les directrius del Parc Natural (amb un pressupost total de 32.000 euros). A prop d’aquest camí s’ubicarà una altra de les actuacions prioritàries del PIAM d’aquest any. El Consell de Barri ha acordat la construcció d‘un nou camp de futbol, amb un import de 24.000 euros, i haurà de decidir el nou ús de l’actual terreny de joc. 
 
Durant el segon semestre de 2018, també es portaran a terme intervencions artístiques per millorar el paisatge urbà. Amb un cost de 15.000 euros, es farà una creació artística seguint amb la iniciativa del Womart realitzada a la façana del Museu dels Sants.
 
El PIAM de Sant Miquel es va iniciar l’any 2014 amb la voluntat de decidir i planificar les accions de millora del barri. A principis de 2016 es va constituir el Consell de Barri que està obert a totes les persones que tenen ganes de contribuir a la millorar de Sant Miquel. Entitats, veïns i veïnes i representants de l’Ajuntament d’Olot es troben de forma periòdica per decidir les accions que es duen a terme i amb quina prioritat. El regidor responsable del PIAM de Sant Miquel, Pep Berga, ha destacat “la bona participació de les veïnes i els veïns a l’hora d’escollir les accions”. Segons Berga, “és amb la suma de les diferents actuacions que s’aconsegueix transformar el barri, fent realitat els projectes que decideixen els mateixos veïns, una iniciativa que vàrem iniciar a Sant Miquel i que ara també hem portat al Nucli Antic”.