El reglament estableix les situacions en què es pot fer ús del dron. En total, el document recull vuit tipologies de serveis. Hi ha les situacions d'emergència per a la seguretat de les persones, incendis, accidents de trànsit, vigilància d'espais públics, accions per a la prevenció de la comissió d'actes delictius i infraccions administratives o el control del compliment de la normativa de medi ambient, la qual inclou el control d'abocaments il·legals.
De fet, aquesta última situació és per la qual ja s'ha estrenat el dron. La Policia Local ja l'ha utilitzat per vigilar i observar possibles abocaments il·legals de runes o residus a la ciutat en punts de difícil accés.
Què passa amb les manifestacions al carrer?
Un altre dels serveis pels quals la Policia Local pot fer servir el dron és per donar "suport per a la protecció d'esdeveniments amb grans concentracions humanes". En aquest punt, s'hi inclouen les manifestacions, una situació que s'ha regulat específicament: es necessitarà el permís de l'alcalde per gravar-les. Aquest requisit es va afegir al reglament després que la CUP alertés de la possibilitat que les imatges gravades d'una manifestació poguessin servir per identificar persones, tal com ha passat en actes socials del moviment independentista català.El reglament regulador de l'ús d'aeronaus tripulades per control remot per part de la Policia Municipal d'Olot també recull que la captura d'imatges haurà de respectar la vida íntima de les persones i el dret a l'honor, a la intimitat i a la normativa de protecció de dades personals. Tot això si la gravació es fa sense autorització judicial.