El col·lectiu ciutadà Idea Girona ha organitzat per al proper dimecres 3 de març a dos quarts de vuit del vespre, un debat al Centre Cívic de Santa Eugènia amb el títol Girona, una societat integradora i cohesionada? Reptes del fenomen migratori . L'objectiu és debatre la situació actual i les propostes per millorar la cohesió social i la integració a la ciutat de Girona. Per fer-ho s'ha comptat amb l'Associació de Veïns de Santa Eugènia, la Fundació SER.GI, i el diari digital El Dimoni.
En aquests darrers anys tant la ciutat com el país han hagut de fer front a uns moviments migratoris de gran magnitud. Aquest procés ha estat i és un dels principals reptes de la nostra societat. El fet que hagin hagut de ser determinats barris els que assumissin la majoria de la població nouvinguda ha fet que des de diferents instàncies s'hagin adoptat mesures per facilitar l'acolliment. Malgrat tot, no sempre és un procés reeixit i per això el debat vol parlar dels principals reptes i solucions que caldria adoptar per aconseguir un ciutat més integradora i cohesionada.
Per parlar d'aquests temes hi intervindran Henda Conteh, veïna de Can Gibert del Pla, Lydia Paredes, treballadora social de la Fundació Ser.Gi, Imma Fuyà, de la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac), i un membre de la vocalia de joves de l'Associació de Veïns de Santa Eugènia. El debat el moderarà Ramon Macaya, president de l'Associació de Veïns de Santa Eugènia.
Idea Girona
L'acte s’emmarca en un projecte emprés des de fa uns mesos per un grup de gironins i gironines amb ganes d’aportar noves idees per a la ciutat. Es tracta de construir entre tots un projecte que no només permeti afrontar els reptes de futur i doni un nou impuls a la ciutat sinó que també, i potser encara més important, permeti recuperar la il·lusió perduda.
La iniciativa ciutadana Idea Girona! pretén constituir un fòrum de debat que estructuri el seu treball en cinc eixos (la construcció nacional des de l'àmbit local, la cohesió social, la sostenibilitat, l'economia local i la participació), i que elabori unes conclusions que ajudin a construir la ciutat del futur. Al finalitzar el procés s’elaborarà un document amb propostes concretes que la ciutat podria adoptar en els cinc àmbits citats.