El Festival de Músiques Religioses i del Món tanca amb un 82,53% d'ocupació

Més de 7.000 persones han assistit a la vintena de concerts que s'han fet a la capital gironina. Enguany, el pressupost ha patit una davallada del 15%.

Publicat el 15 de juliol de 2010 a les 15:38
El director artístic del Festival de Músiques Religioses i del Món, Victor Garcia de Gomar, l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, i el regidor delegat de programació musical, Ignasi Thió Foto: Irene Ramentol / ACN

El Festival de Músiques Religioses i del Món de Girona clou la seva onzena edició amb una ocupació mitjana del 82,53%. Una xifra que, malgrat estar per sota a la de l'any anterior, els organitzadors valoren 'molt satisfactòriament' tenint en compte la davallada del 15% del pressupost. En total, més de 7.000 persones han assistit a la vintena de concerts que s'han fet a la capital gironina. De tota la programació, els concerts gratuïts són els que més ocupació han registrat, amb un 96,54% de mitjana. Per actuacions, la cantant mallorquina Maria del Mar Bonet i el compositor africà Salif Keita són els artistes que més públic han aplegat, amb un 100% d'aforament cobert.

Quan encara falta un concert per tancar l'onzena edició, el Festival de Músiques Religioses i del Món de Girona ja té una bona xifra d'assistència. Segons els organitzadors, un total de 7.165 persones han passat pels concerts programats per aquest any, unes 1.500 menys que l'any anterior. El director del festival, Víctor Garcia de Gomar, valora positivament aquest balanç i recorda que ha estat un any 'difícil' econòmicament, perquè han vist retallat un 15% el pressupost. Una davallada que l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ja ha avançat que és possible que sigui encara més gran l'any vinent. 'Estem estudiant el pressupost, però és possible que l'haguem d'ajustar encara més', ha afirmat Pagans. Tot i aquesta previsió, els organitzadors han assegurat que si bé pot ser que el festival es vegi modificat pel que fa al nombre de concerts, 'no canviarà la qualitat de l'oferta musical'.

El festival, que integra mostres de música antiga i del món, va començar el passat 26 de juny. Durant tres setmanes, els espais més emblemàtics del Barri Vell de la capital gironina s'han convertit en els escenaris de peces de Bach -de la mà de Pierre Hantaï-, de versions musicades de textos místics del segle XVI –per Enric Morente-, així com de músiques d'arreu del món amb les actuacions d'Alim Kasinov, de la zona del Càucas i la coral Cor Akan.

En total, una vintena de concerts han conformat el cartell d'aquest onzena edició del festival. D'aquests vint, ara només en queda un. Es tracta de l'actuació de cloenda que tindrà lloc el proper 18 de juliol i que està dedicada a la figura de Nelson Mandela, coincidint amb el dia internacional dedicat a l'expresident Sud-africà. El concert, titulat 'Els contes africans', serà gratuït i oferirà un recull de 32 històries de tradició popular africana que Mandela va escriure durant els anys que va estar a la presó.