El govern espanyol vol estrenar la nova subdelegació aquest juliol

Encara sense data exacta, el govern espanyol confia que al llarg d'aquest mes puguin fer el trasllat des de l'antiga seu a la nova subdelegació a Girona, a l'antic banc d'Espanya.

  • El conseller d'Educació, Josep González-Cambray, en roda de premsa aquest dimarts -
Publicat el 03 de juliol de 2009 a les 17:50

El subdelegat del govern espanyol, Francesc Francisco Busquets, ha explicat que només falten alguns tràmits perquè puguin començar a condicionar el nou espai. Acollirà espais per al subdelegat, la secretaria general, gabinet tècnic, serveis jurídics, autoritzacions administratives, atenció al ciutadà o protecció civil. L'alliberament de l'espai que ocupen a l'antiga seu servirà per concentrar-hi alguns serveis de l'administració però, sobretot, per donar més espais a l'oficina d'estrangeria que ha quedat petita.

Francesc Francisco Busquets confia que al llarg d'aquest mes es puguin desencallar els tràmits que falten i puguin donar llum verda al trasllat a la que serà la nova subdelegació del govern espanyol a Girona. El subdelegat ha afirmat que és 'molt important' poder fer ara el trasllat i que tot l'equip pugui començar a treballar al nou espai tornant de les vacances d'estiu. Per tant, segons aquests terminis, la nova subdelegació del govern espanyol estaria operativa a partir del setembre.

'Falta l'últim vistiplau des de Madrid', ha afirmat Francisco Busquets que detalla que l'edifici ja està acabat i tenen tots els mobles a punt per quan tinguin l'autorització per començar el trasllat. 'M'interessa que ens en puguem anar de vacances des d'aquí', ha explicat el subdelegat.

La nova seu acollirà espais per al subdelegat, la secretaris del subdelegat i la secretaria general. També s'hi traslladaran protecció civil, els serveis d'atenció a les víctimes de violència contra la dona, el gabinet telegràfic i hi haurà una oficina d'informació i registre que atendrà els ciutadans. Francisco Busquets ha explicat que, més a llarg termini, la intenció és convertir aquesta oficina en 'una mena de finestreta única' que permeti agilitzar els tràmits i evitar que els ciutadans hagin d'anar d'una oficina a una altra per fer un tràmit.

'Evitar al màxim els torni vostè demà o els duplicats o triplicats', ha explicat el subdelegat que posa sobre la taula que també estan en contacte amb la delegació del Govern –que també ha d'estrenar la seva nova seu- per analitzar sistemes de complementarietat amb l'objectiu d'agilitzar els tràmits que s'han de fer a les administracions dels governs.

L'antiga seu, en un primer moment, servirà per concentrar alguns serveis de l'administració espanyola que estan repartits en diferents oficines arreu de la ciutat com Agricultura i Pesca, l'advocacia de l'estat o Treball. Però el trasllat, sobretot, servirà per alliberar espai i millorar les condicions de treball de l'oficina d'estrangeria que, pel volum de gent que atén, ha quedat petita. 'Servirà per desfogar i donar més espai vital', ha afirmat Francisco Busquets que afegeix que comptar amb més espai anirà 'molt bé tant pels usuaris com pels treballadors'.

El futur d'aquest espai –situat a Jaume I- passa per una remodelació i arreglar l'estructura que ja comença a acusar patologies estructurals pròpies de l'edat, perquè és un edifici que ja té una cinquantena d'anys. Llavors, serà el moment de traslladar-hi altres serveis.

La futura seu de la subdelegació del govern espanyol estarà a l'antic banc d'Espanya i és un immoble de planta baixa i tres plantes de pis més una planta semisoterrani. La superfície construïda total serà de 3.219,72 metres quadrats i la majoria de l'espai es reparteix entre la planta baixa i la planta semisoterrani. També s'hi afegeix l'espai exterior de més de 1.100 metres quadrats.

50 anys de la DGT

Precisament la futura seu de la subdelegació del govern espanyol a Girona ha acollit aquest divendres la celebració del cinquantè aniversari de la creació de la Direcció General de Trànsit (DGT). Un petit homenatge als membres més antics de la DGT a Girona i una exposició que repassa aquest mig segle de vida han servit per posar de relleu la tasca de sensibilització per reduir la sinistralitat a les carreteres.

A nivell espanyol, actualment el nombre de víctimes mortals se situa a nivells similars als del 1965 però amb un parc de vehicles deu vegades superior i vuit vegades més conductors.