Espais de Girona beca un projecte sobre la cultura xinesa a Barcelona

Publicat el 05 d’abril de 2008 a les 11:45
 
El treball el desenvoluparà a l'Institut d'Investigació i Estudis de Postgrau Piet Zwart Institute de Rotterdam (Holanda). La reflexió parteix de la novel·la de Juan Marsé 'El Embrujo de Shangai' i pren la vida als ports com a fil conductor per extreure conclusions.
 
En total, aquest any optaven als guardons 30 treballs presentats per a les tres categories dels premis que són una beca d'ajut a la creativitat artística, la publicació d'un treball assagístic inèdit i un treball publicat i/o realitzat. En aquesta edició, la fundació ha rebut deu treballs menys que en l'edició anterior i ha deixat desert el premi de la modalitat de publicació d'un treball assagístic inèdit.
 
Tot i que la modalitat de publicació d'un treball assagístic inèdit ha quedat deserta, el jurat ha donat una menció especial al treball 'Máscaras de lo nuevo. Dialéctica de las indústrias culturales', de Raúl Rodríguez. Aquest treball, basat en el devenir de les indústries culturals en el context actual, serà publicat a la revista 'Papers d'Art'.
 
En la tercera categoria, el jurat ha decidit premiar el treball publicat per Maia Creus sota el títol 'Sala Tres 1972-1979 en la ruta de l'art alternatiu a Catalunya', un estudi de les activitats que es van desenvolupar entre aquests anys a Sabadell a l'espai d'exposicions situat a l'Acadèmia de Belles Arts. El segon treball premiat en aquesta modalitat és de Ricardo Amasté per haver aconseguit provocar un 'debat crític' al seu bloc POLITIKAK sobre una exposició d'art contemporani que s'havia fet al Guggenheim de Bilbao. Ambdós premiats rebran una escultura realitzada per Quim Tarrada, autor també de les escultures lliurades en la darrera edició dels premis nacionals de Cultura de Catalunya.