La cooperativa Roba Amiga inaugura una nova botiga a Girona

Publicat el 14 de juny de 2008 a les 08:02
 
La nova botiga donarà feina a un total de set persones, les quals realitzaran tasques d'atenció al públic, preparació de la roba, funcions administratives i recollida de roba usada. És la segona botiga que inauguren a Girona i suposarà una nova oportunitat per als consumidors d'adquirir roba de qualitat a un baix cost.
Roba Amiga també donarà formació a persones amb risc d'exclusió social i reduirà el residu tèxtil que va a parar als abocadors i incineradores. En l'acte d'inauguració, el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Girona, Enric Pardo, ha assenyalat que han apostat 'des del principi pel projecte' Roba Amiga perquè representa la 'cultura de la reutilització enfront de la cultura d'usar i tirar'. En aquest sentit, Pardo ha assegurat que seguiran donant suport al projecte i que troba 'molt positiu' que Roba Amiga arribi a acords amb grans superfícies comercials per tal d'instal·lar nous contenidors que facilitin la participació de la gent i la recollida de roba usada.
 
Per la seva banda, el gerent d'ADAD-L'Encant, Esteve Ràfols, ha afirmat que Roba Amiga està 'molt satisfeta' a Girona ja que 'és la ciutat que més suport ha donat al projecte'. L'objectiu de l'obertura d'aquesta segona botiga és marcar una nova tendència en el mercat de segona mà, orientat cap al disseny i la modernitat.
 
L'acte ha comptat també amb la presència del president de la Cooperativa Roba Amiga, Josep M. Elvira, i, com a representant de la Fundació Un Sol Món de l'Obra Social de Caixa Catalunya, Juli Silvestre.
 
A banda de la nova botiga, Roba Amiga compta amb un segon establiment, ubicat al nº4 del carrer Bisbe Sivilla de Girona i més d'un centenar de contenidors a tota la província, destinats a la recollida de la roba usada. Les botigues Roba Amiga ofereixen roba de qualitat amb una bona relació qualitat preu dintre del mercat català.
 
La venda al detall de roba de segona mà és una de les estratègies clau de la cooperativa i permet el finançament i la sostenibilitat econòmica de l'acció social de l'entitat. A més, ofereix un contacte directe i estable amb la població i suposa, pel personal dels establiments, una bona oportunitat de formació i d'adquisició d'experiència laboral.
 
Les empreses socials de la cooperativa Roba Amiga han permès la inserció sociolaboral de 75 persones en els darrers cinc anys i en aquest mateix període ha gestionat la recollida de 33.000 tones de residu tèxtil.