A més, concreta que feia 'molts anys' que ningú marxava de missioner des de Girona fins que enguany ha marxat Agustí Cassú. També preveuen que al gener marxi un capellà, Joan Soler, a l'Àfrica.
Sarrà ha opinat que la 'por' a quedar-se sense religiosos a la demarcació no pot ser un fre per impedir que els que descobreixen la inquietud missionera puguin marxar a altres països. La majoria de religiosos missioners han nascut entre el 1925 i el 1930 i entre els que han tornat i els que han mort, els missioners s'han reduït gairebé a la meitat. En països com Xile abans hi havia 12 missioners i actualment només n'hi ha dos. A més, alguns fa 45 anys que hi són.
Aquest diumenge se celebra el Dia Mundial de les Missions (Domund) durant el qual totes les col·lectes que es facin a les esglésies es destinaran a aquesta tasca. Sarrà ha explicat que també hi inclouran la col·lecta de la Catedral el dia que Francesc Pardo prendrà possessió com a nou Bisbe de Girona.
Amb els hispans als Estats Units
Un d'aquests missioners que acaba de tornar a les comarques gironines després de més de 40 anys treballant a l'estranger és Esteve Soy. El religiós ha narrat l'experiència de la tasca que ha dut a terme amb els hispans de Florida, als Estats Units. Segons detalla, tot i que d'entrada pugui semblar que als EUA no calen missioners, hi ha col·lectius de població 'molt pobres' i amb pocs recursos com són els hispans que treballen al camp.
Al centre de l'estat hi ha una gran extensió agrícola on hi ha 12.000 habitants. Segons ha explicat, a banda de fer missa i les tasques de propagació de la fe, la feina també s'ha centrat en, per exemple, repartir aliment perquè la parròquia va esdevenir en el centre de distribució d'aliment després de l'huracà. A més, cada setmana dues persones distribueixen unes 130 caixes de menjar a les famílies. 'A vegades quedava curt', ha assenyalat.