«La medicina episòdica és més cara i a vegades pot ser més perillosa» és el títol de l’acte que tindrà lloc el proper dilluns 24 de maig de 14h a 15h a la sala d’actes de la Politècnica de la Universitat de Girona i que anirà a càrrec del Dr. Rafael Cubí, metge de família de l’Àrea Bàsica de Salut de Salt i implementador de solucions e-health de l’Institut Català de la Salut a Girona.
Les noves tecnologies estan introduint importants canvis en la manera d’abordar l’assistència sanitària. Les TIC ens ajuden a fer una medicina que té en compte tota la història clínica del pacient i no només aquell episodi que motiva la visita. Aquest mètode és el conegut com a medicina episòdica. Les noves eines tecnològiques ens han fet veure que aquesta manera de fer medicina pot ser més cara i menys eficient que no pas la tendència actual, que permet una millor col·laboració entre professionals i un major coneixement de la trajectòria del pacient.
L’acte pretén unir en un únic espai de reflexió metges de l’atenció primària i estudiants de medicina amb l’objectiu de debatre el futur de la sanitat. Durant una hora s’abordarà l’impacte que estan tenint les noves tecnologies de la informació, que han posat a l’abast del sistema sanitari eines que permeten dur a terme accions que sempre s’havien desitjat fer, però que mai s’havia pogut per falta de mitjans. Així, es parlarà de la història clínica electrònica compartida, de la recepta electrònica, de la carpeta de salut personal, de la telemedicina... tots ells projectes –i realitats- que ja són part del nostre dia a dia o d’un futur molt proper.