
La visita ha començat al barri de Vistalegre i s'ha enfilat cap a l'espai verd que hi ha sota el "pirulí" de la ciutat, posteriorment el grup ha anat avançant cap a la zona del Polvorí, la muntanya de la O i el barri de Torre Gironella, per finalitzar a la Vall de Sant Daniel. La sortida estava guiada per diferents especialistes, com ara Ramon Ripoll, arquitecte que ha contextualitzat els aspectes històrics, urbanístics i paisatgístics, Emili Mató, que ha explicat la vessant geològica del terreny, i Albert Ruhí, naturalista que ha detallat la flora i fauna característics d'aquest espai verd. La majoria d'assistents ha descobert una part de la ciutat totalment desconeguda que ofereix moltes possibilitats.
La segona part de l'activitat ha consistit en una pluja d'idees per a la millora de l'espai i en general perquè la ciutat no doni l'esquena als principals espais verds de què disposa, ja sigui el Parc de les Pedreres, la Devesa, el Ter...
Les principals idees que han sortit han estat que el primer que cal fer és acabar amb el barraquisme, la inseguretat i la brutícia que s'hi genera, com a pas previ a la realització d'actuacions com l'adequació de circuits i itineraris, el tancament de l'anella verda que volta la ciutat, la instal·lació d'un parc de salut i la difusió mitjançant un programa d'activitats. Els veïns han volgut destacar que per a la majoria d'actuacions no és necessari esperar a la redacció del Pla Especial, ja que moltes mesures es podrien iniciar de forma immediata, sobretot aquelles que tenen a veure amb la neteja, la seguretat i l'adequació de l'espai públic.
Idea Girona
L'acte s’emmarca en un projecte emprés des de fa uns mesos per un grup de gironins i gironines amb ganes d’aportar noves idees per a la ciutat. L'objectiu és construir un projecte que no només permeti afrontar els reptes de futur i doni un nou impuls a la ciutat sinó que també, i potser encara més important, permeti recuperar la il·lusió perduda.
La iniciativa ciutadana Idea Girona! pretén constituir un fòrum de debat que estructuri el seu treball en cinc eixos (la construcció nacional des de l'àmbit local, la cohesió social, la sostenibilitat, l'economia local i la participació), i que elabori unes conclusions que ajudin a construir la ciutat del futur. Al finalitzar el procés s’elaborarà un document amb propostes concretes que la ciutat podria adoptar en els cinc àmbits citats.
