A banda, la concentració ha estat una ocasió més per insistir que el traçat nord de la infraestructura, que passaria per Castell d'Empordà, és la millor opció de totes perquè genera menys impacte sobre les persones i el medi ambient, millora la connectivitat amb les principals carreteres, representa una millor accessibilitat al centre de la Bisbal, comporta menys contaminació i preserva l'activitat terrissera de la capital.
El portaveu de la Plataforma Ciutadana Pel Nord, Pere Freixas, ha estat l'encarregat d'enumerar aquest seguit de raons que, segons ell, descarten la variant sud com la més idònia de les dues opcions de traçat. 'En aquests 30 anys l'entorn ha canviat molt. Hi viu molta més gent i hi ha moltes més cases. És per això que davant el despropòsit que suposaria el traçat sud de la variant fem públiques aquestes raons objectives', ha volgut recordar Freixas. Segons el portaveu de la Plataforma Ciutadana pel Nord, l'opció nord és la més respectuosa per mantenir la qualitat de vida de les persones que viuen al territori. 'El traçat passa més allunyat dels nuclis i per una zona amb menor població disseminada', ha assenyalat Freixas.
'A més, el traçat nord, només pel fet de ser més curt i més planer, és menys impactant tan des del punt de vista ambiental com paisatgístic', ha continuat el portaveu, que considera que la construcció d'un túnel sota Castell d'Empordà 'contribueix a minimitzar l'impacte'. 'El traçat nord és més compatible amb la protecció del medi ambient i afecta molt menys a l'àrea protegida de les Gavarres', ha afegit Freixas, que també ha ressaltat la millor connectivitat amb les carreteres principals que representa el traçat nord. 'Enllaça directament amb la carretera C-252 que va a Figueres, la Gi-651 direcció Peratallada i Pals, i la Gi-644 direcció Ullastret i Torroella de Montgrí', ha enumerat.
'S'evitaria així la construcció de ramals i rodones que haurien de travessar Corçà i Fonteta, si la connexió fos pel sud', ha puntualitzat Freixas. Paral·lelament, s'ha destacat la menor contaminació que representaria la variant nord 'ja que és dos quilòmetres més curta i més planera'. També s'ha parlat de la greu afectació de les terreres de Vacamorta i Terra Negra, vitals per a l'activitat terrissera de la Bisbal, que comportaria la construcció de la variant sud, en qualsevol de les seves dues opcions. I, finalment, s'ha parlat de la menor agressivitat de la variant nord per al patrimoni històric i cultural de la comarca.
'Un clar exemple és aquesta ermita de Santa Cristina', ha manifestat el portaveu de la Plataforma Ciutadana pel Nord mentre assenyala la recreació d'un dels traçats de la variant sud, que passaria a menys de vint metres de l'ermita. 'Hem marcat el traçat perquè la gent que s'acosti aquí pugui tenir una idea més clara del que representaria aquesta infraestructura', ha manifestat Freixas. 'I no només impacta per la proximitat sinó que cal preveure també que l'autovia passarà a uns tres metres d'alçada, un fet que provocarà que l'ermita quedi absolutament enterrada pels talussos de la variant', ha lamentat.
'El que pretenem és conscienciar a l'administració perquè trobi una solució per tal que aquesta ermita quedi preservada i descarti la variant sud per l'afectació que tindria a l'entorn i a la població', ha finalitzat el portaveu de la Plataforma Ciutadana pel Nord.