
El Museu de Granollers organitza aquest proper mes de març una nova píndola d'història titulada "El Vallès entre les dues repúbliques: l'entrada a la modernitat (1873-1931)". La formació, coordinada per la historiadora de l'art Cinta Cantarell, inclou cinc sessions a càrrec d'experts en cadascun dels períodes i acabarà amb una visita a la Colònia Vidal de Puig-reig. El preu del curs és de quaranta-cinc euros, tot i que també es pot assistir a les sessions de manera individual.
"El Vallès entre les dues repúbliques: l'entrada a la modernitat (1873-1931)" exposa de manera rigorosa i didàctica tots els canvis econòmics, polítics i socials que van caracteritzar el segle XIX, uns canvis que van suposar l'enfrontament entre el pensament tradicional i els nous corrents, i el sorgiment del cooperativisme i l'associacionisme. La nova indústria i l'aparició de les colònies, la transformació urbanística i el reflex del potencial econòmic de les noves classes dominats en les arts plàstiques són altres continguts que es veuran al llarg de la formació.
Un programa divers i especialitzat
El programa de conferències comença amb "La lluita contra el caciquisme", a càrrec de l'historiador Joan Garriga, el dia 5 de març. Continua amb "La fil·loxera i les seves conseqüències", amb el professor de la UB Jordi Planas, el 12 de març. El segueix el "Passeig per les colònies industrials", amb l'historiador i periodista Xavier Martí, dia 19 de març. Tot seguit, el torn és per "Associacionisme a Granollers entre la Primera i la Segona República", amb el professor de filosofia Mariano Fernández, dia 26 de març. L'última sessió exposa el "Modernisme-noucentisme, ruptura o continuïtat?", amb l'historiador i crític d'art Daniel Giralt-Miracle, dia 2 d'abril.
El dissabte 5 d'abril, el curs acabarà amb una visita comentada i teatralitzada a la colònia tèxtil Vidal de Puig-reig. Les inscripcions poden fer-se per reserva telefònica al Museu de Granollers o enviant un correu a aquesta adreça .