La nova temporada del Museu de Granollers convida la ciutadania a participar activament

L'espai presenta una programació «de ciutat, dinàmica i oberta»

Publicat el 05 d’abril de 2013 a les 17:45
Foto: Aj.Granollers

El Museu de Granollers estrena nova temporada, i ho fa aquest proper dimarts, dia 9 d'abril, amb Mirades i Diàlegs, una de les propostes més novedoses de la museografia actual. Aquesta mostra és una exposició sobre el Fons del Museu i busca la interpretació, el diàleg i la mirada de molts i diversos agents. De l'altra banda, el Museu també presenta l'exposició  Paco Merino. Art i compromís.

Amb aquestes noves mostres, el Museu de Granollers convida la ciutadania a fer una lectura de peces dels seus fons i presenta una mostra oberta, una exposició articulada "com a generadora de pensament, de diàleg i de discurs a partir de la mirada i de les diverses lectures que propicia". Per tal de fer-ho, al costat de la majoria d'obres s'hi incorporen lectures fetes per diferents persones de l'entorn cultural, i que tenen l'objectiu d'iniciar un procés participatiu que s'anirà completant i canviant al llarg del temps. A més, la mostra anirà canviant: hi haurà noves lectures i renovacions de les peces exposades.

Mirades i Diàlegs. Fons del Museu de Granollers
L’exposició sobre el Fons del Museu és una de les propostes més novedoses de la museografia actual. Les característiques del Fons del Museu de Granollers permeten anar directament a l’objecte i a la peça, i la mostra té un objectiu clar, "que el discurs, el pensament, la primera lectura i l’aproximació la facin persones del món cultural, de la ciutat, del país. L’objecte, la peça, l’obra és posada com a 'obra oberta' a la reflexió, al diàleg a l’emoció, a la crítica, al contrapunt".

Paco Merino. Art i compromís
D'altra banda, l'exposició Paco Merino. Art i compromís s'organitza a través de tres eixos, el primer eix recull els anys de recerca, formació i experimentació de l'artista a través d'una desena de peces, el segon eix mostra els anys de consolidació, dels inicis dels anys 80 fins a la seva mort, on també s'inclou obra de l'artista. El tercer i últim eix de l'exposició és on es veu la vocació granollerina de l'artista, el seu compromís amb algunes entitats i associacions de la ciutat i el seu ideari polític i social, en diferents audiovisuals.
L'exposició parteix d'un treball de documentació i classificació de l'obra, que el Museu de Granollers va donar suport tècnic i econòmic l'any 2006, contractant a la Glòria Serra i al Carles Riobó, persones a les quals se'ls a demanat el comissariat de l'exposició , juntament amb l'assessorament del Grup ProArt Paco Merino.

"M'agrada sorprendre'm", deia el Paco Merino pintor. Aquesta actitud oberta, gairebé juganera, pot ser una bona pista per provar de desentrellar el seu món creatiu. La capacitat de sorprendre's, la incorporació de l'accident, del factor inesperat, és una de les claus de volta de molts dels seus treballs. També la curiositat, expressada en la convivència harmònica de llenguatges, tècniques i estils ben diversos. El sentit dins el caos, l'atzar com a motor, el treball constant. En realitat tot respon a allò que més el caracteritza com a creador: el seu afany experimentador, inquisitiu, a la recerca constant. Un explorador que combina procés reflexiu i execució intuïtiva.
       Foto: Aj.Granollers