
L'exposició 'Catalunya, terra d’ateneus', que es pot veure al Museu Thermalia fins l’11 de juliol, mostra un interessant recull de la història i la importància del fet ateneístic a Catalunya. Però, a més, permet personalitzar els materials en cada població, de manera que els ateneus locals troben una plataforma des d’on donar a conèixer la seva activitat. L'exposició que es pot veure al municipi vallesà va acompanyada, també, de la programació d’activitats adreçades a la ciutadania i que són dinamitzades pels ateneus del territori.
Els materials locals a l'exposició
En aquest sentit, les aportacions locals a l'exposició són notables, tal com afirmen els responsables del consistori calderí. "L'Ateneu Molí d’en Ral" ha aportat a l’exposició tres vídeos que il·lustren el seu projecte ateneístic i també l’experiència "de tirar endavant una festa major autogestionada". "El Centre", d'altra banda, mostra algunes medalles i materials antics guardats per l’entitat centenària i vídeos sobre l’entitat i sobre un dels principals esdeveniments que organitza, el 'Taca'm'.
La Federació d’Ateneus de Catalunya ha creat l’exposició 'Catalunya, terra d’ateneus' amb la voluntat de donar a conèixer els moments claus de la història del moviment ateneístic català, així com la feina que han realitzat, realitzen i poden realitzar en el futur per a la millora de la societat i de la cultura popular. La mostra consta d’imatges, documents i material recopilat i cedit per les diferents entitats federades a més de dos documents audiovisuals. A més, la sala també inclou un racó interactiu on els visitants poden adreçar-se als ateneus locals i obtenir més informació sobre el seu funcionament, la seva història i les seves activitats.
