
Victus de l'escriptor Albert Sánchez Piñol és el llibre més venut aquest Sant Jordi a Granollers, tant en català com en castellà. Així coincideixen en afirmar-ho les dues grans llibreries de la capital del Vallès Oriental: La Gralla i La Carbó. De fet, Victus és el llibre més venut a tot el país, segons el balanç fet aquest dimarts al vespre pel Gremi de Llibreters de Catalunya. El rànquing està dominat pels escriptors catalans i hi destaquen les obres de Lluís Llach, Jofre Llombart, Josep Maria Espinàs i Víctor Amela.
A Granollers, rere Sánchez Piñol (que ha decidit no signar llibres per la diada), hi ha diversos autors destacats. A La Gralla, en català, s'ha venut molt Brúixoles que busquen somriures perduts, l'últim llibre d'Albert Espinosa, que aquest cap de setmana va signar obres a la ciutat. També ha tingut molta acceptació L'estiu que comença, de Silvia Soler, premi Ramon Llull 2013. En quarta posició s'ha col·locat S'ha acabat el bròquil, del molletà Jaume Barberà, que es situa així com l'autor vallesà més venut.
Pel que fa a escriptors de la comarca, rere Barberà se situa Maria Ripol amb El desig de la pedra de l'encant: un conte editat per l'editorial vallesà Gent i Terra que s'adreça especialment a infants d'entre cinc i dotze anys. La doma, el retaule dels garriguencs, editat per l'associació La Garriga Secreta, i Albert Serra (la novel·la, no el cineasta), del col·laborador de NacióGranollers Albert Forns, són els altres dos llibres vallesans més venuts aquest Sant Jordi a La Gralla.

Pel que fa el castellà, Nadie es más que nadie, de l'expresident de Cantabria Miguel Ángel Revilla, i La reina descalza, de Idelfonso Falcones, són els llibres més venuts a La Gralla, rere Victus. A la llibreria Carbó, en castellà els que més èxit han tingut també són Victus, La reina descalza i Nadi es es más que nadie, per aquest ordre. I en català, a La Carbó s'ha imposat Albert Espinosa.
En l'apartat de literatura infantil, a La Gralla els més venuts són Sant Jordi i el drac, d'Anna Canyelles; La pedra de l'encant i La força del Barça, de Víctor Panicello. A La Carbó, un any més, ha triomfat l'última entrega de Geronimo Stilton. A juvenil, el llibre d'Adolescents.cat, del Grup Nació Digital, és un dels més venuts a La Gralla, juntament amb Y por eso rompimos, de Daniel Handler i Maira Kalman.
Facturació simalar a l'any passat
Tant La Gralla com la Carbó també coincideixen a sentenciar, tot i que encara no disposen de les dades definitives, que, tot i la crisi econòmica, aquest Sant Jordi s’ha venut i facturat gairebé igual que l'any passat. En la mateixa línia, el Gremi de Llibreters de Catalunya expressa que "la sensació és que la dinàmica de vendes ha estat bona", en paraules del president de l'entitat, Antoni Daura, que ha fet un balanç positiu de la diada i ha assegurat que, malgrat la recessió econòmica, la gent ha sortit al carrer i ha comprat el tradicional llibre de Sant Jordi. A banda, el president del Gremi de Llibreters ha explicat que la jornada ha permès frenar la tendència a la baixa en el nombre de vendes dels darrers mesos que, segons ha dit, ha caigut un 5%. Daura confia que aquest Sant Jordi s'hagi aconseguit mantenir la facturació de l'any passat, que va ser de 18,3 milions d’euros i superar l'1,4 milions de llibres venuts.
