[1].jpg)
La investigació ha demostrat que aprendre noves paraules va acompanyat d'un augment de sincronització entre l'activitat neuronal de l'estriat ventral (àrea principal del cervell dins els circuits motivacionals i de recompensa) i altres àrees relacionades amb el processament del llenguatge.
En l'estudi hi van participar 36 adults, que es van sotmetre a dues sessions de ressonància magnètica. En la primera d'aquestes sessions, es va mesurar l'activitat cerebral dels integrants mentre duien a terme dues tasques, per així poder veure exactament quines regions del cervell estaven actives.
En la primera d'aquestes tasques els participants podien aprendre nous mots deduint-ne el significat pel context, en la segona, en canvi, es proposava als implicats jugar a un joc aposant-hi diners. Els resultats van concloure que l'àrea activada quan els participants realitzaven ambdues activitats era la mateixa.
Els autors del treball són per una banda els catalans Pablo Ripollés, Josep Marco-Pallarés, Anna Mestres-Missé i Antoni Rodríguez-Fornells i per l'altre els alemanys Ulrike Hielscher,Claus Tempelmann, Hans-Jochen Heinze i Toemme Noesselt. L'estudi ha estat publicat a la revista "Current Biology" sota el títol “The role of reward in word learning and its implications for language acquisition”.