Caipirinya

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Publicat el 08 de juliol de 2016 a les 20:49
Actualitzat el 08 de juliol de 2016 a les 20:54
La Caipirinya, Caipirinha en portuguès, és un còctel brasiler fet amb cachaça, sucre, llima i gel, es presenta en sorbets perquè bàsicament hem de beure la part inferior del got, allà on llima, sucre i cachaça es barregen.

Veure-la directament del got alteraria per complet el gust ja que la cachaça queda en principi a dalt sense diluir i és el beure amb palla el que fa que baixi barrejant-se amb la resta d’ingredients i refredant-se en contacte amb el gel.
 
Ingredients per a un got gran com el de la foto
 
70 ml de cachaça
¾ parts d'una llima
3 cullerades de postres de sucre
Gel picat al gust per refredar la beguda.
 
Per a preparar aquest cocktail tallem la llima en octaus, es neteja de la membrana blanca del mig (no treure-la dona un punt amarg al còctel), posem  la llima al fons del got, juntament amb les cullerades de sucre i amb l’ajut d’una mà de morter petita premem els trossos de llima fins que deixin anar el seu suc.

Afegim la cachaça i per últim el gel picat fins omplir el got, remenem per integrar-ho tot i decorem amb un tall de llima.
 
El fet que sigui una beguda de difusió mundial ha originat varietats com el Caipiroska fet amb vodka o amb rom Caipirisima.
 
Més variacions venen de fer servir sucre morè o fins i tot granadina per donar un to vermellós i un lleuger regust a maduixa