Ja s'han presentat més de 60 propostes als Pressupostos Participatius de Granollers

El termini per presentar idees finalitza el 18 de febrer

  • El calendari dels Pressupostos Participatius de Granollers -
Publicat el 07 de febrer de 2018 a les 18:43
Actualitzat el 07 de febrer de 2018 a les 18:52
El procés per crear els Pressupostos Participatius de Granollers ja compten amb 60 propostes. Les propostes es poden presentar fins el 18 de febrer en aquesta web. Tal i com ja s'ha fet en diversos municipis, es tracta que la ciutadania proposi i decideixi inversions municipals, que en el cas de Granollers seran per valor d'un milió d'euros dels pressupostos municipals de 2018 i de 2019 (500.000 euros cada any). Per tal de clarificar el procés, en aquesta mateixa web es pot consultar una guia breu en què es detallen com han de ser les propostes per ser considerades vàlides, com i on s'han de presentar i les diferents fases que han de culminar en la votació d'unes determinades actuacions que es portaran a terme. Per rebre assessorament per entrar una proposta us podeu adreçar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (c. Sant Josep, 7) o als centres cívics.

Poden presentar propostes totes les persones que viuen o treballen a Granollers independentment de la seva edat o nacionalitat. Les propostes es poden presentar de forma individual, en grup, amb una associació o col·lectiu, grup classe, família, etcètera.

A banda de les dades personals o de l'entitat que presenta la proposta, caldrà explicar quina necessitat es pretén resoldre, el col·lectiu a qui beneficia, la descripció de l'actuació a realitzar, el pressupost estimat (no obligatori), la ubicació (no obligatori), la categoria (mobilitat i seguretat vial, equipaments municipals, espais verds i paisatge urbà, espais d'oci i lleure, infraestructures, altres). A més s'hi poden annexar fotografies, dibuixos, plànols o vídeos que millorin l'explicació.

Les propostes presentades han de complir amb determinades condicions: tenir un interès general i de gaudi per a tota la població; donar resposta a una necessitat o problemàtica específica; concretar la inversió a realitzar i que sigui valorable econòmicament; ser viables tècnicament; i no superar la quantitat econòmica de 150.000 euros per projecte, entre d'altres requisits. Per tant, no es podran acceptar aquelles propostes que facin referència al manteniment, la neteja d'espais o la programació d'activitats. 

Del 2 al 15 de maig totes les persones a partir de 16 anys empadronades a Granollers podran votar els 5 projectes que els agradin més.