Si analitzem l’evolució de l’atur per sexes, veiem com aquest mes de maig l’augment de l’atur ha incidit entre ambdós col·lectius, tot i que l’augment en valor absoluts entre els homes és més important (▲319 homes i ▲251 dones), i sobretot en valors relatius (▲4,61%, front el 2,67% de les dones).
Per mercats de treball, el principal increment, en termes absoluts, el trobem en el mercat de treball de Granollers, seguit pel mercat de treball del Baix Vallès. El mercat de treball del Baix Montseny ha estat el que ha patit un augment relatiu d’atur més important (▲57 aturats, ▲4,44%). A tots tres mercats de treball, l’augment d’aturats ha estat més significatiu entre els homes que entre les dones.
Per municipis, podem dir que l’augment de l’atur ha estat força repartit entre els tres mercats de treball. En tot cas, podem destacar els casos de Mollet del Vallès (▲99), Granollers (▲64) i Canovelles (▲57). S’han registrat alguns descensos, entre els quals trobem els municipis de Figaró-Montmany (▼8), Montmeló (▼8) o Vallgorguina (▼7).
Si analitzem les dades d’atur per sectors d’activitat, veiem com tots els sectors han registrat un augment en el nombre d’aturats al Vallès Oriental. En nombres absoluts el sector serveis ha registrat un major augment, amb 387 aturats més, tot i que el sector més afectat en valors relatius ha estat la construcció (▲7,67%), fruit de la desacceleració econòmica, que afecta molt directament a aquest sector. El sector que registra menys augment ha estat el de l’agricultura, que en els casos del Baix Montseny i del mercat de treball de Granollers ha registrat un lleuger descens. En termes relatius el sector menys afectat ha estat la indústria (▲1,07%), el que mostra la seva solidesa a la nostra comarca, ja que és el sector que es veu menys afectat en aquests darrers mesos.