Les entrevistes del 2020 vinculades al Vallès Oriental

Una visió d'un any ple de contrastos

  • Els diversos entrevistats durant el 2020 a NacióGranollers -
Publicat el 31 de desembre de 2020 a les 18:55
Actualitzat el 31 de desembre de 2020 a les 18:57
L'any 2020 ha estat, malauradament, l'any del coronavirus. Tot i aquest tema recurrent, durant els últims 365 dies hi ha hagut altres temes destacats, que a NacióGranollers hem recollit en diverses entrevistes. La veu del territori que deixa un any ple de contrastos.

1) Al febrer, Nico Duran, de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental, explicava per què són interessants les cooperatives per als emprenedors.

2) El 8 de març, Mònica Alcalá-Lorente, docent de la Facultat de Medicina de la UAB, reclamava una perspectiva de gènere en l'àmbit de la salut.

3) El 4 de maig, Ramon Ferrandis i Joan Giralt, veïns de la Garriga, fotografiaven i gravaven en vídeo com la pandèmia afectava el dia a dia de la gent al municipi.

4) El 14 de juny, el mossèn de Lliçà d'Amunt i Santa Eulàlia de Ronçana, Aaron de Larrazàbal, explicava com es van adaptar al confinament, fins i tot enviant vídeos de les homilies per WhatsApp.

5) El 25 de juliol, el periodista Josep Mas explicava com el seu últim llibre, Petons a la Teresa. Crònica de guerra d’un soldat de 18 anys, recordava com havia viscut la Guerra Civil un jove de la Garriga.

6) El 5 de setembre, la Mireia, veïna de Bigues i Riells, explicava com es recuperava poc a poc de la Covid-19 per conscienciar que els més joves també es podien contagiar.

7) El 10 d'octubre, ​Jean-Matthieu Gosselin narrava com es recuperava d'un ictus a través de la fotografia. I ho feia en una nova edició del Panoràmic Granollers.

8) Ja al 16 d'octubre, La botiguera i presidenta de Gran Centre Granollers, Laura Sabatés, demanava la col·laboració de llogaters i administració per atraure nous comerços.

9) Un dies més tard, el 8 de novembre, l'artista visual Ignasi Prat detallava com havia identificat els milers d'objectes que es van salvaguardar al Museu de Granollers durant la Guerra Civil i que ningú va reclamar.

10) El 12 de desembre, Marta G. Otín, directora d'Arsènic, explicava com s'ho fan per formar en arts escèniques durant la pandèmia.

11) I just abans de Nadal, el dia 24, la Laura, estudiant de quart d'Infermeria, recordava la seva experiència a l'UCI de l'Hospital de Granollers.