
Ingredients per a 6 persones:
1 cua de 1,800 aproximadament, tallada en trossos
1 branca d’api
2 pastanagues grans
3 dents d’all
1 ceba gran
1 parell de porros ( només la part blanca)
1 fulla de llorer
1 tomàquet gros sense pell ni llavors
Farina
Pebre negre en gra 15 / 20 grans
Pebre negre molt
½ litre de vi blanc (que sigui correcte)
¼ litre de caldo de verdures
Oli d’oliva per fregir
2 ous batuts
Oli i sal
Preparació:
Tallem les verdures en juliana, menys el tomàquet, posem en un bol les verdures i la carn mes el pebre en gra i ho cobrim amb el vi, ho deixarem marinar a la nevera per espai de 24 hores, passades les que procedirem a coure la cua de la següent manera, separem les peces de carn de les verdures i colem el líquid, assequem les peces de carn en paper de cuina i les salpebrem, en una olla a pressió posarem oli a escalfar, mentre s’escalfa l’oli enfarinarem la carn i daurant-la per tal de segellar-la.
Un cop enrossida la reservem, en el mateix oli enrossirem les verdures del marinat deixant-ho reduir, un cop reduït el líquid afegim el tomàquet ratllat, deixant-lo reduir un altre cop i quan hagi perdut l’aigua hi tornem a incorporar la carn i el vi de la maceració juntament amb el caldo de verdures fins cobrir les peces de carn, taparem l’olla i deixem coure fins que l’olla piti, un cop comenci a pitar la deixarem al foc er espai de vint-i-cinc minuts més, passat aquest temps apagarem el foc deixant que l’olla perdi tot el vapor, comprovem la cocció, que en principi hauria d’estar perfecte, reservem la carn i passem el suc restant i les verdures per el colador xinès, un cop passat per colador tornem a incorporar el suc ja colat a la carn, deixant-ho refredat una mica.
Una vegada estigui tebi, retirem les peces de carn del suc de cocció per procedir a preparar-les.
Desfarem la cua amb les mans procurant no trencar massa la carn.
La col·locarem sobre de paper film per poder fer un caneló de uns 5 cm de diàmetre. I deixarem que es refredi.
Per la presentació del plat tallem medallons de la carn de uns 2 cm. de gruix, retirem el plàstic que l’embolcalla i els passem per farina i ou batut. Fregim els medallons en oli d’oliva que estigui calent, deixant-los daurar per tots costats i els passem per paper de cuina per eliminar l’excés d’oli. Han de ser daurats per fora i ben calents per dins.
A l’hora de servir posem tres medallons per ració cobrint-los amb la salsa de la cocció ben calenta.
Com us deia al principi aquest es un plat que podem acompanyar al patates, arròs o verdures. Ho feu amb el que ho feu us agradarà.