Ingredients per a 2 persones:
Per a l'ossobuco:
2 talls d’ossobuco d’uns 250 a 300 grams cadascun
3-4 cullerades soperes de concentrat de tomàquet
100 ml. de vi blanc
1 ceba
Farina
50 grams de mantega
Oli d’oliva 0,4
Sal i pebre negre
Per la gramola:
La pell d’una taronja tallada molt fina i sense la part blanca
Una mica julivert
Per al rissoto:
100 grams. arròs Carnaroli
Uns brins de safrà
300 ml. de brou de vedella
Un grapat de formatge Parmesà ratllat
Un got de vi blanc
20 grams de mantega
Una ceba petita
Sal i pebre
Instruccions:
Comenceu fen un sofregit amb un rajolí d’oli d’oliva i la ceba tallada en brunoise a foc molt lent. La ceba gairebé s'ha de fondre.
Mentrestant, talleu la pell d’ossobuco per 3 o 4 punts per evitar que s’arronsi i es caragoli durant la cocció, salpebreu i després passeu per farina, tot eliminant-ne l’excés.
Quan la ceba estigui a punt, poseu-la en un bol a part i reserveu-la.
Afegiu la mantega i una mica més d’oli a la cassola i poseu a daurar els talls d’ossobuco per les dues bandes, fent que la carn es quedi segellada, quant siguin ja les peces daurades incorporeu-hi la ceba reservada i desglaceu amb el vi blanc, tot deixant que s’evapori l’esperit, tot seguit afegiu-hi el concentrat de tomàquet i un bon cullerot de brou, tot just per cobrir els talls d’ossobuco.
Baixeu el foc al mínim, afegiu-hi un punt de sal i deixeu-ho coure durant aproximadament una hora i mitja fins que els talls estiguin ben tendres. Si durant la cocció cal afegir més brou, per tal que no quedi sec, aneu posant-ne
A part prepararem la gramola: picant el julivert i tallant la pell de taronja a bastonets molt fins, i barregeu els dos ingredients i reserveu.
Quan la carn estigui gairebé a punt, preparem el risotto. Talleu la ceba i sofregiu-la amb la mantega. Quan estigui transparent, afegiu l'arròs deixeu que suï un minuts, tot seguit desglaceu amb el vi blanc i desprès i comenceu a coure l’arròs afegint-hi una mica de brou, tot afegint-ne més només quan s'assequi l'anterior
Quan l'arròs estigui llest, desfeu els brins de safrà en una mica de brou i l'afegiu-lo al risotto. Apagueu el foc i afegiu-hi els daus de mantega i unes cullerades de formatge parmesà ratllat.
Deixeu-ho reposar uns parell de minuts. Mentrestant, repartiu la gramola per sobre de la carn i després serviu l’ossobuco acompanyant-lo amb el risotto.

- «Ossobuco alla Milanese» -
- Manel Baxerias
Ara a portada
-
Successos Detenen un home que venia drogues a l’aparcament d’un festival de música a Montmeló Redacció
-
-
Successos Dos detinguts per intentar sostreure una bossa de mà en un aparcament de Granollers Redacció
-
-
Societat Un incendi en una nau d'autocaravanes de Granollers obliga al confinament d'una zona comercial
Publicat el 01 de maig de 2022 a les 21:02
Actualitzat el 01 de maig de 2022 a les 21:06
Et pot interessar
-
Societat Bigues i Riells del Fai es prepara per a la campanya de prevenció d'incendis
-
Societat Quatre llocs curiosos del Vallès Oriental que has de visitar
-
Societat Comença l’última fase de les obres de l’avinguda Sant Esteve de Granollers
-
Societat La Fira Guia’t del Vallès Oriental estrena emplaçament amb rècord d’assistència