Recepta | «Ossobuco alla Milanese»

Cada setmana, les millors receptes

  • «Ossobuco alla Milanese» -
Publicat el 01 de maig de 2022 a les 21:02
Actualitzat el 01 de maig de 2022 a les 21:06
Ingredients per a 2 persones:

Per a l'ossobuco:

2 talls d’ossobuco d’uns 250 a 300 grams cadascun

3-4 cullerades soperes de concentrat de tomàquet

100 ml. de vi blanc

1 ceba

Farina

50 grams de mantega

Oli d’oliva 0,4

Sal i pebre negre


Per la gramola:

La pell d’una taronja tallada molt fina i sense la part blanca 

Una mica julivert

 
Per al rissoto:

100 grams. arròs Carnaroli

Uns brins de safrà

300 ml. de brou de vedella

Un grapat de formatge Parmesà ratllat

Un got de vi blanc

20 grams de mantega

Una ceba petita

Sal i pebre

 

Instruccions:

Comenceu fen un sofregit amb un rajolí d’oli d’oliva i la ceba tallada en brunoise a foc molt lent. La ceba gairebé s'ha de fondre.

Mentrestant, talleu la pell d’ossobuco  per 3 o 4 punts  per evitar que s’arronsi i es caragoli  durant la cocció, salpebreu i després passeu per farina, tot eliminant-ne l’excés.

Quan la ceba estigui a punt, poseu-la en un bol a part i reserveu-la.

Afegiu la mantega i una mica més d’oli a la cassola i poseu a daurar els talls d’ossobuco per les dues bandes, fent que la carn es quedi segellada, quant siguin ja les peces daurades incorporeu-hi la ceba reservada i desglaceu amb el vi blanc, tot deixant que s’evapori l’esperit, tot seguit afegiu-hi el concentrat de tomàquet i un bon cullerot de brou, tot just per cobrir els talls d’ossobuco.

Baixeu el foc al mínim, afegiu-hi un punt de sal i deixeu-ho coure durant aproximadament una hora i mitja fins que els talls estiguin ben tendres. Si durant la cocció cal afegir més brou, per tal que no quedi sec, aneu posant-ne

A part prepararem la gramola: picant el julivert i tallant la pell de taronja a bastonets molt fins, i  barregeu els dos ingredients i reserveu.

Quan la carn estigui gairebé a punt, preparem el risotto. Talleu la ceba i sofregiu-la amb la mantega. Quan estigui transparent, afegiu l'arròs  deixeu que suï un minuts, tot seguit desglaceu amb el vi blanc i desprès i  comenceu a coure l’arròs afegint-hi una mica de brou, tot afegint-ne més només quan s'assequi l'anterior

Quan l'arròs estigui llest, desfeu els brins de safrà en una mica de brou i l'afegiu-lo al risotto. Apagueu el foc i afegiu-hi els daus de  mantega i unes cullerades de formatge parmesà ratllat.

Deixeu-ho reposar uns parell de minuts. Mentrestant, repartiu la gramola per sobre de la carn i després serviu l’ossobuco acompanyant-lo amb el risotto.