Ingredients:
Fruites:
Panses sense pinyol
Orellanes
Taronja confitada
Per al llevat mare:
100 grams de farina
1 culleradeta de llevat en pols o uns 20/25 grams de llevat de forner
1 culleradeta de mel
60 ml de llet
Per a la primera massa:
180 grams de farina
1 culleradeta de llevat en pols
2 ous
60 grams de mantega en pomada
60 grams de sucre
Per a la massa final:
220 grams de farina
100 grams de sucre
2 ous sencers i 2 rovells d’ou
5 grams de sal
100 grams de mantega en pomada
La pell d’una llimona gran ratllada
40 grams de taronja confitada
4 o 5 orellanes
120 grams de panses
1 beina de vainilla
La preparació del Panettone té 4 parts de treball
Hidratació de les fruites
En primer lloc remulleu les panses, les orellanes trossejades i la taronja confitada també en trossets en Grand Marnier o qualsevol altre vi dolç o licor per rehidratar-les i que agafin gust.
Preparació del llevat mare
Dissoleu 10 grams de llevat i una culleradeta de mel en 60 ml de llet tèbia i, a continuació, afegiu-hi la farina i pasteu fins a obtenir una massa llisa i homogènia que posareu en un bol cobert amb paper film i procurareu que es mantingui una temperatura alta, uns 30 °C, fins a duplicar el volum (aproximadament 1 hora).
Continuem amb la primera massa
Afegiu al llevat mare: els ous, el llevat en pols i la farina. Un cop afegit tot pasteu-ho amb les mans.
A continuació, afegiu el sucre i finalment la mantega en pomada. Pasteu-ho fins que la mescla estigui suau, no sigui enganxosa i quedi solta de les parets del recipient on l’estigueu amassant. Arribats a aquest punt, cobriu el recipient amb paper film i deixeu reposar a uns 30ºC, durant aproximadament dues hores, o fins que torni a doblar el seu volum.
Massa final
Un cop fermentada aquesta segona massa, afegiu-li els 220 grams de farina, els 2 ous sencers i els 2 rovells.
Pasteu-ho durant almenys 10 minuts fins que la mescla tingui una bona consistència elàstica i a continuació, afegiu-hi els 100 grams de sucre i els 5 de sal.
Quan s’absorbeixin tots els ingredients, afegiu-hi i els 100 grams de mantega en pomada en dues parts i, posteriorment, la fruita confitada remullada que prèviament haureu escorregut.
Deixeu la massa créixer a 30°C, col·locant-la en un recipient cobert amb un embolcall de plàstic fins que dobli del seu volum (almenys 2 hores). Mentrestant, folreu un motlle rodó d’uns 18 cm de diàmetre i 10 cm d’alt.
Quan el volum de la massa hagi duplicat, traieu-la del recipient on sigui i pasteu-la una altra vegada sobre una superfície enfarinada donant-li una mica de forma esfèrica.
Col·loqueu-la dins del motlle. Manteniu-la a cobert del aire o tapeu-la amb paper film i deixeu-la reposar almenys dues hores més, com sempre a una temperatura aproximada de 30ºC.
Quan la massa estigui a ras del motlle, deixeu que es ventili per espai de uns 10 o 15 minuts a fi de que faci una mica de crosta a la part superior, i feu una creu en la part superior de la pasta, amb un ganivet o amb unes tisores.
Poseu en el centre de la creu una nou de mantega. Col·loqueu el motlle en una safata per anar al forn afegint també a la safata una tasseta o un pot que puguin anar al forn amb aigua a fi que es creï vapor dins del forn. Preescalfeu el forn a 200ºC i un cop calent poseu a coure durant uns 10-15 minuts, després baixeu a 190 i coeu uns altres 10-15 minuts. Si la superfície és torra massa baixeu a 180 i continueu la cocció. En total, el pastís ha de ser al forn durant 50 a 60 minuts. Una vegada cuit, retireu el pastís del forn i deixeu-lo refredar.
El pastís ja està llest
Recomanació:
Una vegada fred, manteniu el Panettone embolicat en paper film o en una llauna per evitar que s’assequi.

- Panettone. -
- Manel Baxerias
Ara a portada
-
Successos Detenen un home que venia drogues a l’aparcament d’un festival de música a Montmeló Redacció
-
-
Successos Dos detinguts per intentar sostreure una bossa de mà en un aparcament de Granollers Redacció
-
-
Societat Un incendi en una nau d'autocaravanes de Granollers obliga al confinament d'una zona comercial
Publicat el 25 de desembre de 2021 a les 09:53
Actualitzat el 25 de desembre de 2021 a les 09:56
Et pot interessar
-
Societat Bigues i Riells del Fai es prepara per a la campanya de prevenció d'incendis
-
Societat Quatre llocs curiosos del Vallès Oriental que has de visitar
-
Societat Comença l’última fase de les obres de l’avinguda Sant Esteve de Granollers
-
Societat La Fira Guia’t del Vallès Oriental estrena emplaçament amb rècord d’assistència