Uns 2.000 arbres han mort a Barcelona a conseqüència de la sequera, durant la fase d’excepcionalitat. Les dades les ha donat a conèixer aquest mateix dimarts la tinent d’alcaldia d’Urbanisme de l’Ajuntament, Laia Bonet, a la comissió d’Urbanisme. Segons Bonet, es tracta d’arbres afectats “directament i indirectament” per la sequera.
Durant el 2023, van morir a la ciutat 500 arbres. El govern municipal ha afirmat que cap dels arbres morts estava catalogat. El govern ha avançat que, sempre que si la sequera ho permeti, Parcs i Jardins començarà a l’octubre a treballar en la recuperació del verd. Un dels pilars d’aquest pla serà replantar 7.500 arbres i palmeres entre la tardor d’enguany i el desembre del 2025.
També està previst reposar la resta de la vegetació entre l’octubre del 2024 i l’abril del 2026. En aquest cas es tractarà de flors, arbustos i ressembra de gespa. De la mateixa manera, a partir de l’octubre, la previsió és dur a terme la planificació per a la recuperació de l’arbrat carrer a carrer. A més a més, Bonet ha assegurat que la intenció del consistori barceloní és incrementar el nombre d’hectàrees de verd a la ciutat.
A banda de l'esmentat, la tinent d'alcaldia d'Urbanisme ha explicat que els espais verds de la capital catalana han consumit durant els darrers dos anys i mig 971.000 metres cúbics d’aigua freàtica, el 38% del total. El febrer passat, l’executiu del socialista Jaume Collboni va anunciar una inversió de 14 milions d’euros en millores de la xarxa freàtica, la qual cosa permetrà regar més parcs i espais verds de Barcelona, ha dit Bonet en la comissió d’Urbanisme. Altres inversions previstes són uns altres 14 milions per renovar la xarxa de reg.