A Portugal continuen veient el 9-N amb recel: «Minoria separatista»
El responsable d'internacional del 'Correio de Manhã' es burla de Carod-Rovira
Ara a portada
Publicat el 12 de novembre de 2014 a les 09:46
El "procés participatiu" català no ha acabat d'agradar a l'opinió publicada portuguesa. Un opinador avisava ahir que l'independentisme català conduïa l'Estat cap a una "guerra civil" i un "conflicte internacional", i avui el responsable d'internacional del Correio de Manhã, Francisco J. Gonçalves, menysté els resultats del 9-N. "Va ser un èxit només comparable, per la immensa expressió de suport popular, a les 'victòries' de la CDU entre nosaltres", escriu, referint-se a la coalició comunista-ecologista Coligação Democrática Unitária, que va sumar el 07,9% dels vots a les últimes eleccions portugueses.
Segons Gonçalves, "titllar de victòria un plebiscit que té la participació d'un terç dels electors és una mica excessiu". Creu que "els nacionalistes incondicionals" van anar tots a votar, motiu pel qual "els quatre milions que van ignorar la farsa electoral són potencials votants del 'No'", infereix.
"Fets així els comptes, el que la consulta va demostrar és que a Catalunya hi ha una minoria separatista i una majoria gens inclinada a aventures amb un desenllaç imprevisible", escriu.
I, tot seguit, recorda una conversa que va tenir un dia amb Josep-Lluís Carod-Rovira, a qui li va preguntar sobre els avantatges de la independència "en una UE en què els petits no poden fer res". "La resposta va ser desconertant: 'No haver d'obeir les ordres de ningú.' Ni tampoc a Brussel·les? Amb líders tan brillants, el separatisme mereix la 'victòria' que té", sentencia.
Et pot interessar
-
Internacional Qui pagarà el funeral del papa Francesc? El seu testament ho revela
-
Internacional «Vladímir, para!»: Trump exigeix a Putin que signi ja un acord de pau després de l'atac rus a Kíiv
-
Internacional Almenys un mort i tres ferits en un atac amb ganivet en un institut de França
-
Internacional El govern de Putin retira de les biblioteques dues novel·les catalanes