Els estats de la Unió Europea han acordat aquest divendres fixar un topall de 60 dòlars al preu del petroli rus transportat per mar i venut a països tercers. La mesura respon als acords del G7, com a represàlia per la invasió d'Ucraïna. Tanmateix, els 27 s'han compromès a crear un mecanisme que fluctuï per garantir que el límit sigui, com a mínim, un 5% inferior al preu del mercat.
Amb aquest límit, els països del G7 intenten dificultar la venda de cru rus a la resta del món i retallar així els ingressos energètics del Kremlin. És especialment rellevant perquè la majoria de les empreses de transport marítim i asseguradores tenen la seva seu a països del G7. Així, tots aquests vaixells i asseguradores no podran operar amb petroli que es comercialitzi a un nivell superior al límit fixat.
[noticiadiari]2/232036[/noticiadiari]
En les negociacions, Polònia i els països bàltics han demanat establir un límit molt baix, mentre que països mediterranis com Grècia, Xipre i Malta, molt més dependents del comerç marítim, s'hi han oposat. La mesura és complementària a l'embargament europeu al petroli rus adoptat en el sisè paquet de sancions i que comença el 5 de desembre. L'embargament dels productes refinats del cru s'iniciarà més tard, el 5 de febrer.
La Unió Europea acorda fixar un topall de 60 dòlars al preu del petroli rus
Els vaixells dels països comunitaris no podran transportar cru de Rússia quan el preu del barril superi el límit fixat

Ara a portada
Publicat el 02 de desembre de 2022 a les 17:54
Et pot interessar
-
Internacional Una processó porta el fèretre del papa Francesc a la basílica de Sant Pere
-
Internacional El fèretre del papa Francesc arriba a la basílica de Sant Pere del Vaticà
-
Internacional Per què es diu conclave? L'origen etimològic de l'esdeveniment clau al Vaticà
-
Internacional El funeral del papa Francesc serà dissabte al matí a la plaça de Sant Pere