Trobada a Grècia una ciutat desconeguda de fa 2500 anys

L'exploració forma part del projecte arqueològic de Vlochós i és una col·laboració entre l'Institut suec d'Atenes i el servei arqueològic local de Karditsa

Publicat el 13 de desembre de 2016 a les 16:50
Un equip d'arqueòlegs internacional de la Universitat de Göteborg ha començat a explorar Vlochós, una antiga ciutat de la Grècia Clàssica, de 2500 anys d'antiguitat, que fins ara havia passat desapercebuda - es pensava que era un enclavament sense importància en el món antic-. Ara, però, el descobriment de nous vestigis de diversos períodes històrics ha canviat el concepte que es tenia d'aquesta àrea.

Entre les troballes destaquen una plaça i la quadrícula d'un carrer, dos elements que indiquen que es tractaria d'una gran ciutat. "L'àrea es troba dins de la muralla que fa més de 40 hectàrees", ha explicat Robin Rönnlund, un dels arqueòlegs. L'investigador ha assegurat que també s'han trobat restes de torres, parets i portes i ha indicat que la majoria d'aquests vestigis estan enterrats, sota terra, segons declaracions recollides per El País. A més de les runes de la ciutat, l'equip ha trobat fragments de ceràmica i monedes que poden ajudar a datar amb precisió l'antiguitat del lloc.

L'exploració forma part del projecte arqueològic de Vlochós i és una col·laboració entre l'Institut suec d'Atenes i el servei arqueològic local de Karditsa. El treball de camp es va portar a terme durant dues setmanes al setembre per un equip internacional de la Universitat de Göteborg i la Universitat de Bournemouth amb l'objectiu d'estudiar les restes i comprovar la seva importància.