Un blocaire dóna set claus per posicionar-se en el conflicte de Gaza

L'article de l'autor, aparegut a la versió nord-americana de 'The Huffington Post', triomfa a les xarxes

Publicat el 01 d’agost de 2014 a les 18:09
Una manifestant pro-palestina al centre de Barcelona Foto: Marina Bou

Un blocaire paquistanès-canadenc, Ali A. Rizvi, ha escrit les set claus per facilitar la feina a qui necessiti ajuda per decidir en quin bàndol col·locar-se en l'actual conflicte entre Palestina i Israel. Sense ànim de posar-se a favor d'un costat o de l'altre -assegura-, el blocaire de l'edició nord-americana de The Huffington Post aporta algunes reflexions sobre el conflicte, que han circulat amb profusió per la xarxa.

El blocire es pregunta si l'atenció sobre l'operació a Gaza es deu al nombre de morts i conclou que no pot ser perquè el balanç de baixes a Palestina és de 700 persones, mentre que Baxar al-Assad ja ha matat 180.000 sirians, la majoria musulmans, en el període de dos anys, més morts que els que hi ha hagut a Palestina en dues dècades, afirma. També indica que ISIS ha matat a milers de musulmans a l'Iraq i a Síria en els dos darrers mesos i que mig milió de muslmans negres han estat morts per àrabs musulmans al Sudan. "Si jo fos Assad o ISIS ara mateix, hauria de donar gràcies de no ser jueu", escriu Rizvi.

L'autor es pregunta sobre les arrels religioses del conflicte i aporta textos i declaracions d'un bàndol i un altre que demostrarien l'origen místic de la guerra. Una tercera reflexió es planteja la raó per la qual Israel tindria la voluntat de matar civils deliberadament i es pregunta per quina raó l'estat d'Israel necessitaria que hi hagués més morts civils sabent que el principal beneficiari de les mateixes és Hamas.

Civils com a escuts humans a Gaza

Rizvi planteja també que ja no hi ha dubte que Hamas posa civils en primera línia del front i aporta declaracions d'un portaveu de Hamas, Sami Abu Zhurhi, a la televisió nacional de Gaza on afirma que l'estratègia d'escuts humans ha estat "molt efectiva".

L'autor segueix preguntant-se per quina raó en les protestes la gent segueix demanant a Israel que acabi amb "l'ocupació" de Gaza i els acusa de tenir "mala memòria"  perquè l'ocupació en aquesta zona, explica, "va acabar el 2005", any en què Israel "va retirar fins a l'últim soldat i va desmantellar fins a l'últim assentament". Una decisió unilateral per fer minvar les tensions, moment en què Hamas va impulsar la construcció d'una xarxa de túnels per dipositar-hi coets i armes.

El blocaire paquistanès-canadenc també posa en dubte l'interès de Hamas de protegir els palestins i assenyala que si hi ha més baixes a Gaza que a Israel també es deu al fet que el govern israelià adverteix als seus ciutadans de quedar-se a casa.

Finalment, es pregunta per què no tothom es fa pro-israelià si Hamas és tan dolent, i aprofita per explicar les actuacions d'Israel que condueixen al seu aïllament internacional, com el fet que hi hagi israelians que celebressin el bombardeig de Gaza com molts àrabs van celebrar l'11-S o l'expansió d'assentaments israelians, que qualifica d'incomprensible, i recorda que només existeix una justificació bíblica.