Un mort cada dos dies a les obres del Mundial de futbol a Qatar
'The Guardian' investiga periòdicament les condicions laborals dels treballadors
Ara a portada
Publicat el 24 de desembre de 2014 a les 11:19
El diari 'The Guardian', que investiga periòdicament les condicions laborals de Qatar, ha publicat avui que un immigrant nepalès mor cada dos dies a les obres del Mundial de futbol del 2022, malgrat que el país es va comprometre a millorar les condicions dels seus treballadors. Organitzacions de defensa dels drets humans han denunciat que els obrers treballen durant jornades molt llargues a temperatures de fins a 50 graus i que els atacs cardíacs són freqüents.
'The Guardian' va demostrar que centenars de treballadors procedents del Nepal, Índia, Sri Lanka i d'altres països s'estaven morint, molts d'ells a causa d'una aturada cardíaca inexplicable. La oficina nepalesa de promoció de feina a l'estranger va afirmar que 157 obrers van morir entre entre el gener i mitjans de novembre d'aquest any, 75 per aturada cardíaca i 35 per accident laboral. El diari assenyala que la investigació només se centra en els immigrants nepalesos, però que si es tingués en compte la resta, es podria arribar a un mort per dia.
El govern de Qatar ha respost més d'una vegada a aquestes denúncies, dient que investigaria els casos i que faria una reforma de les condicions laborals dels treballadors. Però un informe d'Amnistia Internacional va advertir el mes passat que Qatar està "donant llargues" a l'hora de fer canvis significatius. "Tot i fer repetides promeses per netejar el seus actes abans del Mundial, el govern de Qatar encara està arrossegant els peus sobre alguns dels canvis més necessaris, com ara la supressió del permís de sortida i la modificació del seu sistema de patrocini abusiu", van dir a l'informe.
Actualment a Qatar hi treballen un total de 1,4 milions d'immigrants i 400.000 dels quals són nepalesos. Molts hi viatgen amb diners obtinguts d'agències que prometen salaris molt millors dels que en realitat són. Se'ls confisca el passaport i la seva vida queda condicionada per la persona que els dóna la feina, no per les lleis. Aquest sistema se'n diu 'kafala'.
Et pot interessar
-
Internacional Trump i Zelenski es reuneixen a Roma abans del funeral del papa Francesc
-
Internacional El centre de Roma, ple a vessar hores abans que comenci el funeral del papa Francesc
-
Internacional Més de 150.000 persones han visitat la capella ardent del Papa des de dimecres
-
Internacional Qui pagarà el funeral del papa Francesc? El seu testament ho revela