Junts per Terrassa escoltarà la Taula del Tercer Sector per definir les polítiques socials

La candidata, Meritxell Lluís, ha explicat les propostes en un acte amb Josep Lluís Cleries i Neus Munté

Meritxell Lluís, acompanyada de Josep Lluís Cleries i Neus Munté
Meritxell Lluís, acompanyada de Josep Lluís Cleries i Neus Munté | Junts per Terrassa
Redacció
23 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:50h
La candidata de Junts per Terrassa, Meritxell Lluís, ha presentat aquest migdia les propostes de la formació en l'àmbit dels drets socials, en què ha destacat la importància d'escoltar les entitats del Tercer Sector i la necessitat de tenir un "Ajuntament ambiciós" que faci de "la inclusió i l'accessibilitat universal" les claus de la ruta del govern.

Així, Lluís s'ha compromès a reunir-se amb la taula del Tercer Sector per escoltar-los abans d'elaborar els pressupostos, i procurar que des de l'administració es doni resposta a les persones amb capacitats diverses, gent gran, joves i tots els ciutadans en general "des d'una visió interseccional, sense tractar cada problemàtica com si fossin compartiments estancs".

La candidata reconeix que hi ha alguns aspectes en què els municipis no tenen competències, però creu que han de ser "agents facilitadors": "Cal agafar la maleta i anar a demanar a la resta d'administracions tot allò que necessitem per al benestar de la nostra ciutadania". Les prioritats de Junts seran abordar les qüestions de la bretxa digital, la pobresa i l'exclusió i l'habitatge, i posar fil a l'agulla per "elaborar un pla de xoc d'acord amb la Taula d'Acció Social de la ciutat per tal d'orientar l'acció municipal".

Meritxell Lluís ha comptat amb el suport de Josep Lluís Cleries, portaveu de la formació al Senat, i la número dos de Barcelona, Neus Munté. Tots dos han criticat ERC i el PSOE per "confondre partit amb govern i govern amb partit", fent referència a tots els anuncis que ha fet el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, participant en mítings del PSC; i també al cas del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, donant suport a una Llei estatal d'habitatge que, a parer seu, "buida de competències" a la Generalitat i "és un nyap de cara a la galeria".

En la mateixa línia s'ha expressat Neus Munté, que ha definit la vulneració de competències com "marca de la casa del PSOE" i "de qui li dona suport per legislar tard i malament", en referència a ERC. A banda d'aquesta "invasió competencial", Junts també ha denunciat "l'infrafinançament" que es pateix en tots els camps i serveis.