El restaurant Capritx de Terrassa, dirigit pel xef egarenc Artur Martínez, manté l'estrella Michelin que el manté entre els millors del país. Així s'ha confirmat en la cerimònia celebrada aquest dimecres a la nit a l'Àgora de Girona, en la qual s'han anunciat els restaurants que guanyen més estrelles i els que s'uneixen per primer cop al selecte club de la Guia Michelin.
El restaurant Lasarte, l'aposta gastronòmica a Barcelona de Martín Berasategui i capitanejat als fogons pel xef italià Paolo Casagrande, ha aconseguit la tercera estrella Michelin. Aquest és l'únic de tot l'Estat i Portugal que s'incorpora a aquest club exclusiu. Per tant, s'eleva fins a tres el nombre de restaurants catalans que tenen aquesta distinció (juntament amb el Celler de Can Roca i el Sant Pau).
En canvi, Catalunya no ha pogut sumar cap novetat a la llista dels restaurants amb dues estrelles, que es manté intacta amb sis noms. La Guia Michelin 2017 sí que amplia la constel·lació d'aquells que obtenen una estrella per primer cop: Céleri i Xerta de Barcelona, Ca l'Arpa de Banyoles (que torna a la llista), la Boscana de Bellvís (Pla d'Urgell) i l'Antic Molí d'Ulldecona (Montsià). La cuina catalana sobrepassa fronteres i el xef Sergi Arola també obté un "macaró" amb el seu nou establiment a Sintra (Portugal). En total, doncs, la cuina catalana ha sumat en aquesta edició de la guia fins a set nou reconeixements.
El restaurant Capritx de Terrassa, d'Artur Martínez, manté l'estrella Michelin
El Lasarte, primer restaurant a Barcelona amb tres estrelles Michelin | La cuina catalana suma en aquesta edició de la guia fins a set nou reconeixements
Ara a portada
Publicat el 23 de novembre de 2016 a les 20:46