
Les autores del llibre, als jardins de la Masia Freixa Foto: A.T.
Aquest dijous, va tenir lloc una jornada per presentar el llibre "El jardí de la Masia Freixa. L’art dels jardins a la Terrassa industrial", de Maria Mercè Compte, Teresa Garcerán i Montse Rivero. L'acte, després d'una taula rodona amb experts en gestió pública, geògrafds o historiadors, també va comptar amb la projecció del documental "La memòria oral de la Masia Freixa", amb la intervenció de les autores del llibre.

La presentació del llibre va causar molta expectació Foto: Maria Diaz
Al llibre dedica un apartat sencer al jardi de la Masia Freixa, dissenyat per l’artista terrassenc Rafael Benet i Vancells, s’inscriu dins la història de l’art dels jardins com a assaig d’una nova concepció de la jardineria a Catalunya. Durant dècades va ser d’ús privat fins que, als anys 60 del segle XX, l’Ajuntament de Terrassa va adquirir la masia i els seus jardins van esdevenir el primer parc públic de la ciutat.
Així mateix, també es poden descobrir altres jardins de la ciutat classificats en: jardins privats; de societat; de les indústries; de les institucions educatives i culturals. D'aquesta manera els egarencs poden endinsar-se en els jardins del Pintor Vancells; les hortes i jardí del Pantà; o els jardí de l'Escola Industrial. El llibre també conté un apartat en què es dóna a conèixer el plantejament de la gestió del Parc de Sant Jordi a inicis del segle XX.

La Masia Freixa va acollir una taula rodona sobre l'art dels jardins Foto: Maria Diaz