​La UAB aparta un catedràtic de Física condemnat per assetjament sexual

La sentència recull un any i mig de presó i nou d'inhabilitació i li prohibeix apropar-se a l'estudiant ni comunicar-s'hi

Universitat Autònoma de Barcelona.
Universitat Autònoma de Barcelona. | Roger Navarro
Nació
14 de març del 2023
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) apartarà de forma immediata de l'activitat un catedràtic de Física condemnat per assetjament sexual a una estudiant de doctorat a qui dirigia la tesi. 

L'Audiència de Barcelona ha ratificat la sentència per assetjament sexual en l'àmbit de la funció pública a aquest professor i el condemna a un any i mig de presó i nou d'inhabilitació i li prohibeix apropar-se a la víctima i comunicar-s'hi, segons publica eldiario.es i ha pogut confirmar l'ACN.

El professor va fer tocaments xantatge emocional a l'estudiant i fins i tot la va assetjar en viatges a congressos. 

En un comunicat, l'equip de govern de la UAB informa que aplicarà "de manera immediata mesures cautelars, atesa la gravetat dels fets provats" i assegura que fins ara no podia actuar. La universitat explica que quan la víctima va denunciar els fets es va activar el protocol per prevenir i actuar contra l'assetjament sexual i la violència masclista i assegura que que ha acompanyat la víctima durant el procés i n'ha evitat "en tot moment la revictimització".

L'Observatori per a la Igualtat va activar la Comissió Tècnica Assessora (CTA) quan la víctima hi va acudir per denunciar els fets, el 2018. La comissió va traslladar els fets a la Fiscalia, ja que el cas podia ser tractat per la via penal.