El Ple de l’Ajuntament de Terrassa va aprovar a la sessió d’ahir una modificació de l’Ordenança Municipal per al Govern i Administració electrònica que farà obligatori l’ús de mitjans electrònics, informàtics i telemàtics en els procediments de contractació i de presentació de factures.
Fins ara nombrosos procediments de contractació i facturació s’han dut a terme amb mitjans informàtics, però, amb la modificació de l’ordenança, a partir del 15 de gener de 2015 serà obligatori l’ús dels mitjans electrònics, informàtics o telemàtics per desenvolupar totes les fases del procediment de contractació, inclosa la presentació de les ofertes i l’adjudicació. La modificació de l’ordenança detalla les vies d’entrada de les factures electròniques i el format que aquestes han de tenir.
Es tracta del format Facturae, que és l’homologat per l’administració de l’Estat i d’ús obligatori per a administracions i empreses. Per a facilitar a les empreses el trànsit cap al sistema, l’Ajuntament de Terrassa oferirà diferents actuacions de formació, assessorament i orientació:
-Sessions de formació als licitadors i proveïdors habituals.
-Sessions informatives amb institucions econòmiques de la ciutat.
- Temporalment, es crearan punts de presentació d’ofertes electròniques a les oficines d’atenció al públic i un dispositiu d’acompanyament a les oficines de la plaça Didó.
- Suport per a l’obtenció dels certificats digitals per part dels prestadors de serveis de certificació, així com del propi Ajuntament.
- Sessions de formació interna a tot el personal de l’Ajuntament que intervingui en la tramitació de procediments de contractació.
També amb la voluntat d’ajudar al canvi de sistema, el Consistori s’adherirà al Directori Comú d’Unitats Orgàniques i Oficines (DIR3), un inventari d’informació sobre l’estructura orgànica de l’Administració Pública, i publicarà a la Seu Electrònica la llista dels codis DIR3 de tots els serveis i unitats administratives, amb l’objectiu que els proveïdors puguin utilitzar-los quan presentin les factures.
La modificació de l’ordenança aprovada ahir representa un pas més en el desenvolupament de l’administració electrònica com a eina per a facilitar les relacions entre l’Ajuntament i la ciutadania i els agents econòmics. Estalviant recursos i temps a totes les parts implicades. Ja als anys 90, el primer web municipal permetia fer 11 tràmits online. El 2004 es va implantar l’ús de la signatura electrònica i des de fa dos anys es poden fer tots els tràmits online (excepte la presentació d’ofertes en sobre tancat per part dels licitadors).
Els mitjans electrònics, informàtics i telemàtics s’apliquen cada vegada més als processos de contractació, bé per iniciativa de l’administració o bé dels proveidors. Així, per exemple, més de la meitat de les factures presentades a l’Ajuntament de Terrassa en el que portem d’any han estat en format PDF. El sistema homologat, Facturae, encara està poc desenvolupat, tot i que el seu ús ha crescut molt darrerament. Així, el 2013 es van presentar menys de 50 factures amb el format Facturae, i en el que portem d’any, més de 400.
L'Ajuntament obliga a l'ús de mitjans electrònics en contractacions
La modificació de l'ordenança aprovada en el ple municipal detalla les vies d'entrada de les factures electròniques i el format que aquestes han de tenir
ARA A PORTADA
Publicat el 02 de desembre de 2014 a les 06:16
Et pot interessar
-
Societat Milers de persones gaudeixen de la Festa Major de Terrassa 2025
-
Societat Presó pel veí de Terrassa que volia matar Pedro Sánchez
-
Societat Extingit l'incendi agrícola del Pla del Bonaire
-
Societat Tot el que has de saber si vas a la Festa Major de Terrassa
-
Societat Fer una donació i gaudir de la gastronomia a Terrassa: així és la proposta del Banc de Sang
-
Societat Terrassa presenta un joc de taula per fomentar la cooperació i l’economia social entre joves