Messi ajuda una família de Terrassa en la lluita contra la leucèmia infantil

El futbolista argentí no va dubtar a sumar-se a la iniciativa impulsada pels germans Sanromà que consisteix en recaptar fons per la recerca de la malaltia a través de la venda del buf "Mua"

La família Sanromà amb Leo Messi, amb el buf solidari posat
La família Sanromà amb Leo Messi, amb el buf solidari posat | Foto: Lula Poggi - MUA
Lluïsa Tarrida
05 de març del 2016
Actualitzat el 08 de març a les 10:10h

La família Sanromà amb Leo Messi, amb el buf solidari posat Foto: Lula Poggi - MUA


Tot va néixer gràcies a l'àvia d'un nen amb leucèmia, que un bon dia va començar a fer manualitats de patchwork i clauers de feltre per vendre'ls i així recaptar diners per la recerca de la leucèmia infantil. Aquest és l'origen de la inicitiva Mua, solidaris amb la leucèmia infantil, un projecte impulsat per Lluís Sanromà després que el fill petit superés la leucèmia amb una llarga estada ingressat a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Amb la idea del patchwork, aquests dos egarencs van començar a pensar que el buf seria una bona idea, ja que "és una peça de roba molt útil i portable, tant per nens com per adults", a més, comptaven amb les experiències existoses de campanyes prèvies com el Posa't la gorra o el Corre per Dos a Granollers.  

Aquesta setmana, la iniciativa ha agafat volada gràcies al suport públic del jugador del FC Barcelona Leo Messi. L'argentí va rebre la família Sanromà aquest dimecres passat per conèixer de prop aquesta acció solidària. El davanter va posar-se el buf i va mostrar-los el seu suport i solidaritat a més de fotografiar-se amb ells. Amb aquesta ajuda preveuen que la campanya agafi més repercussió.
 

Messi col·locant-se el buf solidari Foto: Lula Poggi - MUA

"El buf té un disseny alegre amb colors vius i conté el logotip de MUA", explica Lluís Sanromà a La Torre i afegeix que "l'empresa Buff va fer el disseny, l'entitat els compra i tots els beneficis obtinguts amb la seva venda, un cop restat el preu d'adquisició, els destina a la recerca".

Els impulsors no s'han fixat cap objectiu. No obstant, la primera comanda va ser de 1000 tubulars i a dia d'avui ja en porten més de 4.000 venuts. I això en tan sols un mes de l'inici de la campanya.

Els buf solidaris es poden comprar fonamentalment en comerços i escoles a les localitats de Terrassa, Rubí, Barcelona, Sant Cugat del Vallès i properament Granollers i Olot. També n'hi ha de disponibles a l'Obra Social de l'Hospital Sant Joan de Déu. A més, ara també es poden adquirir on-line mitjançant la web de l'associació Mi Compañero de viaje.

Una altra manera d'aconseguir-lo serà el proper 2 d'abril en un torneig d'hoquei herba solidari que organitza el Club Egara. En el marc d'aquesta competició se sortejarà una samarreta signada pel mateix Leo Messi.
 
Pel què fa la supervisió i per assegurar-se que els diners van a parar allà on toca, la família afirma que ha visitat els laboratoris de recerca en diverses ocasions i és informada dels avenços corresponents.