Plaga d'escarbats a Terrassa

Des de fa mesos, els veïns de l'avinguda de l'Abat Marcet pateixen les incursions d'aquests animals a dins dels seus domicilis

Publicat el 19 de setembre de 2012 a les 13:12

Un escarabat que resideix a un dels blocs de pisos de l'Abat Marcet Foto: R. T.

La situació s'està tornant insostenible. Des de fa mesos, els terrassencs que viuen a la part baixa de l'avinguda de l'Abat Marcet, des de la carretera de Rellinars fins a la cruïlla amb l'avinguda Josep Tarradelles, estan patint una invasió. Ni un, ni deu, ni vint, sinó centenars d'escarabats s'han apoderat dels blocs d'edificis d'aquest tram de vial. Tant se val si vius en una planta baixa o a l'àtic, si agafes l'ascensor o puges per les escales, aquests petits i poc agradables animalons corren per totes bandes.

Els veïns ho han intentat tot. Mil i un productes d'aquests que diuen que són d'eficàcia comprovada. I res. Allà segueixen. "Jo visc en un sisè, i el problema és que pugen pel celobert, per això tant és on visquis, segur que els trobes dins de casa" explica un dels veïns que fa mesos que denuncia viure amb companyia dels escarabats. Fins i tot, els ha estudiat i sap que n'hi ha de tres tipus, "hi ha els clàssics, és a dir, aquells negres i rodonets, però també n'he vist uns que són més allargats, i els més fastigosos, uns que tenen ales i que per tant salten".

Des d'un altre bloc d'edificis la resposta a aquesta invasió poc subtil ha estat contundent. Farts de veure passejar impunement aquests animalons i no poder fer res per evitar-ho han decidit passar a l'atac. En l'última reunió de veïns, la comunitat es va posar d'acord per presentar una sol·licitud formal a l'Ajuntament de Terrassa per tal que s'ocupin de netejar les clavegueres del tram central i del brancal que li correspon a l'edifici. Perquè d'on vénen tothom ho té clar. Les clavegueres en són les culpables.

En aquest mateix edifici, tècnics municipals van estar realitzant recentment una inspecció i van mostrar-se d'acord que calia una fumigació. Això sí, els van dir que primer necessitaven la sol·licitud i que el Consistori només s'ocuparia de la parcel·la de titularitat pública. De portes endins, ha de ser la comunitat qui es faci responsable de fumigar el celobert, focus de tots els maldecaps.

Sembla que aquesta hauria de ser la solució a un problema que ja fa massa temps que s'arrossega. No obstant, no totes les comunitats malgrat estar afectades s'arremanguen per liquidar els animals. "És com si alguns veïns o no els veiessin o pensin que és una cosa normal conviure amb ells" explica resignat el veí del sisè pis. De moment, ell ha decidit posar trampes per la casa i així intentar minimitzar l'efecte que es té no només sentir a les fosques com corren els escarabats sinó l'esglai d'obrir el llum i veure un bitxo de tres o quatre centímetres corrent tan ample pel que ja considera també casa seva.